Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Nederlandse F1-fan: RB19 in 2024 wél te verslaan

Wat als je met de RB19 het kampioenschap in 2024 zou gaan rijden? En gaan we in de toekomst nog een vrouw in de Formule 1 zien? Wij legden deze vragen aan de Nederlandse fans voor.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De RB19 toonde zich dit seizoen een van de dominantste, zo niet dé dominantste auto in de Formule ooit. Van de 22 races werden er 21 gewonnen en alleen de GP in Singapore belandde niet op het bordje van Red Bull. Wat als Red Bull in 2024 met de RB19 zou blijven rijden? Daarover spraken wij met voormalige engineer en huidig Viaplay-analist Ernest Knoors. Volgens Knoors zou dat een enorm risico zijn. "Dat zijn mooie gedachtespelletjes natuurlijk! Kijk, je moet er vanuit gaan dat de andere teams echt wel een stap vooruit gaan maken. Ik denk dat als Red Bull zou zeggen: 'We houden de oude auto', en andere teams brengen hun nieuwe auto... Dat zou in elk geval een enorm risico zijn."

Ruim 1600 stemmers (61 procent) is het met Knoors eens. Deze fans zeggen: "Nee, de andere teams hebben zich dan al te ver doorontwikkeld, waardoor ze kunnen concurreren met de RB19." 1000 stemmers zien Red Bull met de RB19 ook in 2024 kampioen worden: "Ja, het gat van Red Bull ten opzichte van de rest van het veld is te groot. Tijdens de winterstop zullen de andere teams niet genoeg kunnen doorontwikkelen."

Vrouwen in de Formule 1

In de rijke historie van de Formule 1 zijn er maar vijf vrouwen geweest die het tot de koningsklasse hebben weten te schoppen. Toch heeft Max Verstappen er alle vertrouwen in dat er in de toekomst nog een vrouw bij zal komen. Van de vijf vrouwen die het ooit tot de koningsklasse hebben weten te schoppen, zijn er bovendien maar twee die hebben deelgenomen aan een Grand Prix-weekend: Maria Teresa de Filippis in 1958 en 1959 en Lella Lombardi, tussen 1974 en 1976. Laatstgenoemde is momenteel de enige vrouw die ooit in de Formule 1 punten heeft weten te behalen. Sinds Susie Wolff een testrit deed in een Williams tijdens VT1 van de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2015 is er geen vrouw meer in actie gekomen tijdens een officiële Formule 1-sessie.

Max Verstappen ziet het echter wel weer gebeuren, zo vertelde hij aan onder meer RacingNews365. Hoewel het volgens hem wel lastig zal zijn. De Nederlandse Formule 1-fans zien het ook wel gebeuren dat er in de toekomst een vrouwelijke coureur op de grid zal staan. Ruim 1100 stemmers (80 procent) verwacht dat we dit nog eens gaan zien.

Ook interessant:

Giedo van der Garde maakte bekend dat hij gaat stoppen als autocoureur. De Nederlander is openhartig over dat besluit in een exclusief interview met RacingNews365: "Wat ben ik allemaal aan het doen?"

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren