Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Nederlandse F1-fans trekken conclusie na omstreden actie van Stroll

Lance Stroll zorgde voor de nodige ophef na zijn actie tijdens de eerste safety car herstart, en slachtoffer Daniel Ricciardo was er allerminst over te spreken. De Canadees kreeg een tijdstraf van tien seconden, maar was het een terechte straf? RacingNews365 vroeg het de Nederlandse fans.

Stroll China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De terugkeer van de Grand Prix van China leverde een waar spektakel op voor de coureurs én de fans, en de omstreden actie van Lance Stroll werd al snel één van de grootste discussiepunten van het weekend. De Canadees raakte de achterkant van de bolide van Daniel Ricciardo tijdens de herstart na de eerste safety car, en daardoor moest de Australiër zijn race vroegtijdig staken. Stroll kreeg een tijdstraf van tien seconden op zijn dak en kon ook rekenen op twee strafpunten op zijn licentie, maar volgens de Canadees was die conclusie onterecht.

Stroll gaf over de boordradio al aan dat hij zich van geen kwaad bewust was, en volgens hem zat Ricciardo juist fout. Een onverwachte remactie van de Australiër zou volgens Stroll namelijk de oorzaak achter de botsing zijn geweest, en dat was volgens de Canadees reden genoeg om Ricciardo als een idioot te bestempelen. Bij Ricciardo kwam de stoom echter uit de oren toen hij na afloop van de race de media te woord stond, want hij was niet gediend van de beschuldigingen en het taalgebruik van Stroll.

RacingNews365 vroeg de Nederlandse fans of de gegeven straf terecht was, waar de uitslag vrij duidelijk in het nadeel van Stroll is. Velen zijn het namelijk niet eens met de tijdstraf die hij van de raceleiding kreeg: van de ruim 6600 mensen die hebben gestemd was de meerderheid (69%) van mening dat een zwaardere straf zeker gepast zou zijn geweest. Toch waren enkele stemmers nog van mening dat een lagere straf ook afdoende was geweest om het incident te bestraffen, en een enkeling vond zelfs dat een straf volledig overbodig was.

Bekijk hieronder de volledige uitslag.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"