Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Nederlandse F1-fans vellen opvallend oordeel over nieuwe puntentelling

Komt er nu wel of geen nieuw puntensysteem in de Formule 1? Over die vraag werd de afgelopen week veel gesproken, maar duidelijk is dat het nog even duurt voordat daar duidelijkheid over komt. Volgens de Nederlandse Formule 1-fans mag er zeker een nieuw systeem komen.

China start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bijna een week geleden kwam naar buiten dat de Formule 1 aan het nadenken is over een nieuw puntensysteem. Er zit namelijk een groot gat tussen de bovenste vijf teams en de onderste vijf teams in de koningsklasse van de autosport. Als er geen betrouwbaarheidsproblemen of incidenten zijn in de race, is het bijna een vanzelfsprekendheid dat de coureurs van Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin de punten pakken.

In het voorgestelde plan was het idee om niet alleen de eerste tien coureurs punten toe te kennen, maar dit uit te breiden naar de top twaalf. Voor de eerste zeven zou er niets veranderen. Vanaf P8 lopen de punten dan geleidelijk af, van vijf punten voor P8 tot één punt voor P12.

De F1 Commission sprak hier afgelopen donderdag over, maar de nieuwe puntentelling komt er voorlopig niet. Er werd afgesproken dat de voorgestelde wijzigingen verder geanalyseerd moesten worden met het oog op een voorstel voor de vergadering van de F1 Commission in juli.

De Nederlandse F1-fans zijn echter uitgesproken over het nieuwe systeem. De overgrote meerderheid, bijna 84 procent, vindt namelijk dat er een nieuwe puntentelling moet komen. Dat laat dus zien dat er slechts een klein deel is dat het huidige systeem nog goed vindt.

Ruim een kwart vindt dat punten voor de beste twaalf coureurs goed genoeg is, maar meer dan de helft van de stemmers vindt dat nog meer coureurs punten moeten krijgen. Opvallend genoeg zegt bijna vier op de tien stemmers dat alle coureurs in de koningsklasse van de autosport punten moeten krijgen. Ruim 18 procent vindt dat de eerste vijftien rijders punten moeten krijgen.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"