Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nederlandse F1-fans zien Verstappen bij Mercedes wel zitten

George Russell is de enige Mercedes-coureur die ook in 2025 zeker is van zijn zitje bij de Zilverpijlen. Zijn contract loopt aan het einde van dat jaar echter af en dus is het nog maar de vraag of hij na 2025 ook bij Mercedes blijft rijden. De Nederlandse F1-fans geven een duidelijk oordeel, zo ook over de line-up voor 2026.

Hamilton Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes zal zo snel mogelijk de ogen willen richten op de reglementen van 2026. Het ooit zo dominante team, dat van 2014 tot en met 2021 acht constructeurstitels op rij won, wist sinds de nieuwe reglementen van 2022 nog maar één Grand Prix te winnen. Het team uit Brackley lijkt de auto's met ground effect maar niet te kunnen doorgronden en nu is Mercedes al afgezakt naar het vierde team in de rangorde.

In 2026 gaat dat wellicht veranderen met de compleet nieuwe reglementen, dus het kan best zijn dat het hele speelveld overhoop wordt gehaald. Maar wie mogen er dan plaatsnemen in de twee Mercedes-bolides? Russell het zeker niet slecht bij Mercedes, maar teambaas Toto Wolff kijkt toch verder. Het is niet zeker dat Wolff het vertrouwen in hem behoudt als hij Max Verstappen en Andrea Kimi Antonelli kan aantrekken. 

Natuurlijk heeft Russell het goed gedaan en presteert hij zeker dit seizoen vele malen beter dan de worstelende Hamilton, maar het wauw-gevoel ontbreekt wel een beetje. Russell haalt het maximale uit de auto, al blijft het daar normaal gesproken bij. Als we Wolff moeten geloven hebben Verstappen en Antonelli dat wauw-gevoel echter wél in zich.

En dus legde RacingNews365 de Nederlandse Formule 1-fans de volgende stelling voor: Russell rijdt in 2026 nog bij Mercedes. Daar kwamen opmerkelijke resultaten naar voren, want ruim 57 procent van de bijna 2800 stemmers zou vanaf 2026 juist voor Verstappen en Antonelli kiezen. Als Russell dan toch bij de Zilverpijlen blijft rijden, dan is de kans volgens de F1-fans het grootst dat Antonelli de nieuwe teamgenoot van de Brit wordt. Daar gelooft bijna één derde van de stemmers in.

En een rijdersduo van Russell en Verstappen bij Mercedes? Die kans wordt vrij laag ingeschat. Slechts tien procent van de stemmers denkt dat dat in 2026 realiteit gaat worden. Toch ziet meer dan twee derde van de fans Verstappen in 2026 voor Mercedes rijden. Dat mag toch op zijn minst opvallend worden genoemd. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, zullen we toch nog even af moeten wachten...

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de poll!

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'