Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Nederlandse fans eensgezind over Red Bull-toekomst Perez

Een langer verblijf van Sergio Perez bij Red Bull is onzeker, ondanks een doorlopend contract. Zijn laatste blunder in de GP van Groot-Brittannië heeft hem verder op de schopstoel geschoven. Moet hij in 2025 wel teamgenoot van Max Verstappen blijven?

Perez Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ze waren zeer uitgesproken over de prestaties van Sergio Perez, Red Bull-kopstukken Christian Horner en Helmut Marko. Na een zeer teleurstellende zeventiende plek in de GP van Groot-Brittannië gingen in het Red Bull-hoofdkwartier alle alarmbellen af. 

"Checo staat natuurlijk onder druk, dat is normaal in de Formule 1. En als je te weinig levert en onder druk staat, dan neemt die druk alleen maar toe en daar is hij zich van bewust. Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren", reageerde teambaas Horner.

Adviseur Marko sprak zelfs over de clausules in het contract van de Mexicaan om eventueel afscheid van hem te kunnen nemen. "Alle Formule 1-contracten hebben exit-clausules", zei Marko tegenover Grand Prix 247. "De meeste clausules voor de topcoureurs zijn gerelateerd aan prestaties. Zoals ik eerder al heb gezegd, houden we tijdens de zomerstop een evaluatie en zullen we een beslissing nemen."

RacingNews365 heeft begrepen dat Perez na de GP van België niet meer dan 100 punten achter Verstappen mag staan in de WK-stand. In een andere clausule staat ook dat Perez maximaal vijf plaatsen achter Verstappen mag staan. Momenteel staat hij 119 punten achter Verstappen en bivakkeert Perez op de vijfde plaats in de WK-stand. Zijn naaste belagers Oscar Piastri en George Russell moeten echter maar zes en zeven punten overbruggen.

Als het aan de Nederlandse F1-fans ligt, kan Perez zijn boeltje pakken bij Red Bull. 11.500 stemmers (82 procent) vindt dat er een frisse wind nodig is bij Red Bull. 2000 fans willen hem nog wel een kans geven, maar dan moet hij wel snel verbetering laten zien. Voor de zomerstop heeft hij daarvoor nog de GP van Hongarije en de GP van België.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'