Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

'Nederlandse Formule 1 GP zonder publiek onder geen beding een optie'

Bij het evalueren van de Formule 1-kalender in tijden van de coronacrisis, was het voor sommige circuits een optie om zonder publiek te racen als dat de veiligheid van iedereen ten goede kwam. Zo niet voor Circuit Zandvoort, daar waar de Nederlandse Grand Prix verreden moet worden.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Nederland stond oorspronkelijk gepland voor het weekend van 1 t/m 3 mei. De race is vanwege het coronavirus echter uitgesteld, waarbij wordt gekeken naar mogelijke nieuwe datums voor het evenement. Veel hangt echter af van hoe het virus zich in Nederland en daarbuiten ontwikkelt.

In de zoektocht naar een manier om de Grand Prix alsnog te kunnen verrijden wordt één scenario echter direct naar de prullenbak verwezen door circuitdirecteur Robert van Overdijk: "Er zal op Circuit Zandvoort nooit worden geracet zonder publiek", zegt hij stellig in gesprek met Ziggo Sport.

Bij de zoektocht naar een nieuwe datum speelt een aantal zaken mee, zo geeft Van Overdijk te kennen: "Is het operationeel mogelijk? Wil de FOM het ook en hoe staat de overheid erin? Dat is iets wat we op dit moment niet kunnen vragen, want de overheid heeft andere problemen."

Augustus wordt vaak genoemd als optie, de bestaande kalender laat vanwege de zomerstop immers ruimte voor inhaalraces: "Operationeel is augustus inderdaad een mogelijkheid, terwijl december (aan het einde van het seizoen, red.) erg laat wordt."

Van Overdijk stelt tot slot mensen die met een ticket in hun hand teleurgesteld achter blijven enigszins gerust: "De kaarten die nu al in handen zijn van de fans blijven geldig voor de volgende race, of die nu in 2020 is of in 2021. Dat is iets waar we zeer zorgvuldig mee om zullen springen."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco