Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Nederlandse Maya Weug met Ferrari naar F1 Academy

Een Nederlandse racedame in Ferrari-kleuren tijdens Formule 1-raceweekenden? In 2024 is het zover als Maya Weug deelneemt aan de F1 Academy.

Weug Ferrar Academy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Maya Weug

Je leest er makkelijk overheen in het persbericht over 2024, maar het staat er toch echt. "Onze dames tackelen een seizoen in de F1 Academy." 'Onze dames' kan alleen verwijzen naar Maya Weug en de Braziliaanse Aurelia Nobels, de enige twee dames in de Ferrari Academy.

Voor Weug wordt het het eerste seizoen in de F1 Academy, de klasse die in het voorprogramma in de F1 opereert. Elk team dat daaraan deelneemt moet minstens één auto inzetten met de kleuren van de bekende F1-teams, dus er is een kans dat Weug in het Ferrari-rood te bewonderen zal zijn, al wordt er ook gefluisterd dat Puma, een belangrijke Ferrari-sponsor, de livery voor een groot deel zal bepalen.

Weug trad in 2021 toe tot de Ferrari Academy en maakte in een paar jaar duidelijke groei door, tot het punt waarop ze in het voorbije jaar regelmatig in de top tien van het FRECA-kampioenschap te bewonderen was.

In hetzelfde persbericht staat te lezen dat Arthur Leclerc, het jongere broertje van Charles Leclerc, de Ferrari Academy verlaat, maar wel deel uit blijft maken van de Formule 1-familie.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training