Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Nederlandse MotoGP-teambaas trots op vroege successen van 'zijn' team

Wilco Zeelenberg werkte de afgelopen negen jaar bij het fabrieksteam van Yamaha waar hij onder andere werkte met Jorge Lorenzo en Maverick Vinales. Tijdens de winter veranderde de Nederlander echter van team en kwam hij aan het roer te staan van het nieuwe Petronas Sepang Racing-team. Het compleet nieuwe team is dit seizoen al direct succesvol met vier podiumplaatsen en dat maakt Zeelenberg trots.

Petronas Yamaha team 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © SepangRacingTeam

Tijdens het Grand Prix-weekend in San Marino laat Zeelenberg in een exclusief interview met RacingNews365 weten zeer blij te zijn met de prestaties van zijn team: "Het was niet makkelijk om het als team direct goed te doen, maar gelukkig presteren onze coureurs boven verwachting. Met de keuze voor Franco Morbidelli en Fabio Quartararo kozen we voor twee jonge talenten die zich nog moeten ontwikkelen. Toch presteert Morbidelli nu al uitstekend en Quartararo zelfs al fantastisch", aldus Zeelenberg, die zijn Franse pupil dit seizoen al viermaal het podium zag beklimmen.

"Natuurlijk is het voor Franco niet altijd even makkelijk dat zijn teamgenoot het zo goed doet. Om hem het goede gevoel te laten behouden, probeer ik hem zoveel mogelijk te steunen. Bij Quartararo zie je terug dat dat werkt. De afgelopen jaren presteerde hij helemaal niet zo goed, maar dit seizoen zie je dat hij mede dankzij ons vertrouwen in hem grote stappen heeft gemaakt."

De ervaring die Zeelenberg zelf als coureur opdeed, krijgt de Nederlander goed overgebracht op zijn coureurs, iets dat hij in het verleden succesvol aantoonde toe hij samenwerkte met drievoudig MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo. In zijn nieuwe rol als teambaas van het SIC Petronas-team moet hij zich echter bezighouden met meer dan alleen zijn rijders.

"We moesten vorig jaar nog veel werk verzetten om een team op te zetten. We hadden echter het geluk dat Petronas, Yamaha, de VR46-academy en Dorna graag wilden dat het team er zou komen. We hebben besloten een groot deel van het VDS-team binnen te halen, aangezien zij allemaal op straat kwamen te staan. Eerlijk gezegd vond ik dat hun organisatie al best goed stond, alleen hadden zij de afgelopen jaren de pech niet over het juiste materiaal te beschikken."

"Dat materiaal hebben wij wél gekregen omdat we het budget ervoor hadden, maar ook omdat we eind vorig jaar al goed voor ogen hadden wat we wilden en dat is een belangrijke reden voor de goede prestaties op dit moment. We zijn naar alle partijen en ook het nieuwe personeel toe zeer duidelijk geweest over hoe we alles zouden aanpakken. Dat heeft hopelijk tot gevolg dat we volgend seizoen onze samenwerking met Yamaha kunnen intensiveren en daardoor de beschikking krijgen over het best beschikbare materiaal."

Een gevolg van dat scenario is dat de jonge pupillen van het team vaker de strijd aan kunnen gaan met het fabrieksteam van Yamaha, een uniek gegeven in de MotoGP: "Natuurlijk is het voor Yamaha niet ideaal wanneer het 'klantenteam' beter is dan het fabrieksteam. Fabio presteert op dit moment echter zo goed dat ze hem natuurlijk wel van het beste materiaal willen voorzien. Hij staat nog één jaar onder contract bij ons en Yamaha wil hem natuurlijk ook niet verliezen. Ik hoop echter wél dat Quartararo de volgende stap kan zetten en volgend seizoen nóg constanter gaat presteren. Dan kan hij in 2020 zeker een grote rol in de strijd om het wereldkampioenschap spelen", aldus een uitgesproken Zeelenberg.

Rossi Gibernau 2005 Jerez

De vijf 'Bad Boys' in de MotoGP-paddock

RacingNews365 is aanwezig bij de Grand Prix van San Marino en zette de vijf 'Bad Boys' in de paddock op een rijtje.

Bekijk het album

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in