Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlandse Sportraad is duidelijk: GP Nederland op Zandvoort, niet in Assen

Ook al heeft het TT Circuit in Assen een business case om wat betreft het organiseren van een mogelijke Grand Prix van Nederland, de Nederlandse Sportraad heeft maandagochtend laten weten dat het Drentse circuit hoe dan ook geen kans maakt.

Volgens de raad zal de Nederlandse Grand Prix - als deze plaatsvindt - worden gehouden op het Circuit Zandvoort. "Uit rechtstreekse contacten is gebleken dat het Circuit Zandvoort voor de FOM de enige gegadigde is", zo valt te lezen in een open brief. "Mocht de business case van Zandvoort niet rond komen, dan gaat de F1 aan Nederland voorbij."

De raad doet oproep aan het kabinet, provincies en gemeenten. Men wil de belanghebbenden met elkaar laten praten over de manier waarop de Grand Prix van Nederland kan worden ondersteund door de overheid. Kortgeleden liet het kabinet Rutte III bij monde van sportminister Bruno Bruins weten een mogelijke GP van Nederland op het Circuit Zandvoort niet financieel te willen ondersteunen. "De Nederlandse Sportraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat zich richt op het versterken van de betekenis van sport voor de samenleving en op het vergroten van het rendement van sportevenementen, inclusief het ontwikkelen van een aansprekende evenementenagenda", verduidelijkt de raad op haar eigen site hun rol. Voorzitter van de Nederlandse Sportraad is Michael van Praag, die in het verleden onder meer het dagelijkse bestuur van voetbalclub Ajax en nationale voetbalbond KNVB op zich nam.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'