Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Nederlander grijpt ondanks snelste tijd naast dagzege in Dakar Rally

In de ingekorte derde etappe van de Dakar Rally heeft de Nederlandse trucker Gert Huzink zich van zijn beste kant laten zien. Hij greep echter naast de overwinning.

De derde etappe van de Dakar Rally 2023 werd vroegtijdig gestaakt vanwege noodweer. Nederlandse trucker Gert Huzink was echter bezig aan een ijzersterke dag en stond voor het einde van de etappe op de eerste plek bij de trucks in het dagklassement.

Huzink was de rally dit jaar moeizaam begonnen, want tijdens de eerste etappe had hij al problemen en tijdens etappe nummer twee moest hij de handdoek gooien vanwege problemen met de turbo van zijn Renault-truck.

Hij mag nog wel verder rijden, maar voor het klassement doet hij niet meer mee. Wel kan hij nog een gooi doen naar dagzeges, zoals tijdens de derde etappe. Daarin sloeg hij terug en reed hij overtuigend aan de leiding. Op het moment dat de wedstrijdleiding echter besloot om de derde etappe te staken vanwege het weer, reed hij nog een checkpoint achter de concurrentie (omdat hij later was begonnen).

In de tussentijden ging hij op dat moment echter al ruim tweehonderd kilometer lang aan de leiding. Daar waar de rest het tot checkpoint acht wist te schoppen, en Huzink vanwege de beslissing van de wedstrijdleiding bij checkpoint zeven moest stoppen, werd de dagzege toch uitgedeeld aan de snelste coureur die wel checkpoint acht haalde: de Tsjech Martin Macik. Dat terwijl Huzink 3.30 voorstond bij CP7.

Mitchel van den Brink van Team De Rooy kwam bij het achtste meetpunt als derde snelste voorbij en dus is er toch nog een Nederlandse podiumfinisher.

Auto's

Bij de auto's werd de etappe ook na 377 kilometer stilgelegd vanwege het noodweer. De etappeoverwinning ging naar Guerlain Chicherit in zijn BRX Hunter. Hij was 3 minuten sneller dan Henk Lategan van Toyota.

In het klassement gaat na drie dagen Nasser Al-Attiyah aan de leiding. Carlos Sainz verliest de leiding, want hij verloor op dinsdag veel tijd. Hij verloor 36 minuten vanwege autopech. Yazeed Al Rajhi staat in het klassement op P2, op 13 minuten. Stephane Peterhansel completeert de top drie met een achterstand van ruim 20 minuten.

De beste Nederlander is Erik van Loon, die na drie dagen op P13 staat met een achterstand van 44 minuten op Al-Attiyah. Tim en Tom Coronel staan op een knappe twintigste plek.

Ook interessant:

Acht F1-dingen om naar uit te kijken in 2023

Een nieuw autosportjaar is aangebroken en vanaf maart begint er ook weer een nieuw hoofdstuk in de Formule 1! Er zijn weer genoeg dingen om naar uit te kijken, maar wat?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez