Neefje Schumacher racet tegen zijn vriendinnetje in Aziatische F3

10 jan. 16:14 René Oudman 0 reacties
Aankomend weekend begint de winterserie van de Aziatische Formule 3-klasse en daarin is Nederland vertegenwoordigd. Rinus van Kalmthout neemt namelijk deel aan de serie, die drie raceweekends kent. Naast Red Bull-junior Dan Ticktum, Van Kalmthouts teammaat, staan er nog twee opmerkelijke namen op de deelnemerslijst.

David Schumacher, het zoontje van Michael Schumachers broer Ralf en dus het neefje van de zevenvoudig wereldkampioen, mag zijn opwachting maken in Zuidoost-Azië. De Duitse jongeling (17 jaar oud) is niet alleen afgereisd naar de uithoek van Azië: zijn vriendinnetje rijdt in hetzelfde kampioenschap.

De 18-jarige Vivien Keszthelyi uit Hongarije zal haar kunsten namelijk eveneens vertonen in het Aziatische F3-winterkampioenschap. Schumacher IV, zoals hij gekscherend weleens wordt genoemd (een telling waarin neef Mick Schumacher als Schumacher III wordt gezien) rijdt voor Pinnacle Motorsport. Zijn vriendinnetje Keszthelyi neemt het tegen hem op met BlackArts Racing.

Ticktum en Van Kalmthout racen overigens voor het bekende Hitech Grand Prix. Het Brits/Nederlandse duo deelde tijdens de training op donderdag de lakens uit: Ticktum bezette de eerste plaats, Van Kalmthout leverde drie tienden in ten opzichte van zijn teammaat en werd derde. David Schumacher eindigde op P8, Keszthelyi werd elfde. Er namen veertien rijders deel aan de training.

De eerste races in het Aziatische F3-winterkampioenschap worden zoals gezegd komend weekend afgewerkt, het Chang International Circuit in Buriram, Thailand, doet dienst als strijdtoneel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen