Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Neefje Schumacher racet tegen zijn vriendinnetje in Aziatische F3

Aankomend weekend begint de winterserie van de Aziatische Formule 3-klasse en daarin is Nederland vertegenwoordigd. Rinus van Kalmthout neemt namelijk deel aan de serie, die drie raceweekends kent. Naast Red Bull-junior Dan Ticktum, Van Kalmthouts teammaat, staan er nog twee opmerkelijke namen op de deelnemerslijst.

David Schumacher, het zoontje van Michael Schumachers broer Ralf en dus het neefje van de zevenvoudig wereldkampioen, mag zijn opwachting maken in Zuidoost-Azië. De Duitse jongeling (17 jaar oud) is niet alleen afgereisd naar de uithoek van Azië: zijn vriendinnetje rijdt in hetzelfde kampioenschap.

De 18-jarige Vivien Keszthelyi uit Hongarije zal haar kunsten namelijk eveneens vertonen in het Aziatische F3-winterkampioenschap. Schumacher IV, zoals hij gekscherend weleens wordt genoemd (een telling waarin neef Mick Schumacher als Schumacher III wordt gezien) rijdt voor Pinnacle Motorsport. Zijn vriendinnetje Keszthelyi neemt het tegen hem op met BlackArts Racing. Ticktum en Van Kalmthout racen overigens voor het bekende Hitech Grand Prix. Het Brits/Nederlandse duo deelde tijdens de training op donderdag de lakens uit: Ticktum bezette de eerste plaats, Van Kalmthout leverde drie tienden in ten opzichte van zijn teammaat en werd derde. David Schumacher eindigde op P8, Keszthelyi werd elfde. Er namen veertien rijders deel aan de training. De eerste races in het Aziatische F3-winterkampioenschap worden zoals gezegd komend weekend afgewerkt, het Chang International Circuit in Buriram, Thailand, doet dienst als strijdtoneel.

BrcfqISgabk

Dit bericht bekijken op Instagram Yesterday night at the ADAC Sportgala 2018 with @vivien_keszthelyi 📸 Een bericht gedeeld door David Schumacher Official (@davidschumacher_official) op 16 Dec 2018 om 2:41 (PST)

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'