Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Newey: 'F1 gaat de goede kant op, maar Verstappen zag nog een probleem'

Adrian Newey is enthousiast over de nieuwe reglementen in de Formule 1. Dit heeft er volgens de ontwerper van de RB18 voor gezorgd dat Red Bull en Ferrari beter tegen elkaar kunnen racen, al zag Max Verstappen nog een aantal verbeterpunten.

Verstappen Sainz Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Auto's die elkaar beter kunnen volgen waardoor een inhaalpoging makkelijker wordt, dit was het belangrijkste doel van de nieuwe reglementen in de Formule 1. Volgens Adrian Newey is dit gelukt en was dit overduidelijk te zien bij het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in Saoedi-Arabië.

Meerdere rondes lang waren de twee coureurs met elkaar in gevecht om de overwinning in Djedda, dit tot grote blijdschap van de Red Bull-ontwerper. "Op dit moment is het voordeel voor de F1 dat we twee teams hebben, waaronder wijzelf, die een vergelijkbare performance hebben", zegt hij bij de F1 Nation Podcast. "Dat zorgt voor goed racen."

"Over het algemeen merken de coureurs dat ze elkaar beter kunnen volgen", weet Newey. Toch is er hier nog ruimte voor verbetering: "Verstappen zei bijvoorbeeld dat hij het lastig vond om binnen twee seconden te komen (van Leclerc, red.). Vooral in het begin, toen kwam hij maar niet dichterbij. Ik denk wel dat het de goede kant opgaat, al maakt het gewicht van de auto's het soms wat moeilijker. Het waren in ieder geval al twee briljante races."

Het ontwikkelingsplan van de RB18

Door de nieuwe technische reglementen worden er veel upgrades verwacht bij de bolides van de F1-teams. "In het begin is er een erg sterke curve in de ontwikkeling te zien. Uiteindelijk, over meerdere seizoenen, zal het wat afvlakken", aldus Newey, die het logisch vindt dat er in het begin sneller wordt doorontwikkeld. "Dat gebeurt bij elke grote reglementswijziging."

"Natuurlijk is het in vergelijking met voorgaande jaren nu wat anders, want het budgetplafond speelt een rol. Ontwikkelen met een kleiner budget brengt uitdagingen met zich mee, al zal dat voor elk team hetzelfde zijn."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022