Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey: 'F1 gaat de goede kant op, maar Verstappen zag nog een probleem'

Adrian Newey is enthousiast over de nieuwe reglementen in de Formule 1. Dit heeft er volgens de ontwerper van de RB18 voor gezorgd dat Red Bull en Ferrari beter tegen elkaar kunnen racen, al zag Max Verstappen nog een aantal verbeterpunten.

Auto's die elkaar beter kunnen volgen waardoor een inhaalpoging makkelijker wordt, dit was het belangrijkste doel van de nieuwe reglementen in de Formule 1. Volgens Adrian Newey is dit gelukt en was dit overduidelijk te zien bij het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in Saoedi-Arabië. Meerdere rondes lang waren de twee coureurs met elkaar in gevecht om de overwinning in Djedda, dit tot grote blijdschap van de Red Bull-ontwerper. "Op dit moment is het voordeel voor de F1 dat we twee teams hebben, waaronder wijzelf, die een vergelijkbare performance hebben", zegt hij bij de F1 Nation Podcast . "Dat zorgt voor goed racen." "Over het algemeen merken de coureurs dat ze elkaar beter kunnen volgen", weet Newey. Toch is er hier nog ruimte voor verbetering: "Verstappen zei bijvoorbeeld dat hij het lastig vond om binnen twee seconden te komen (van Leclerc, red.). Vooral in het begin, toen kwam hij maar niet dichterbij. Ik denk wel dat het de goede kant opgaat, al maakt het gewicht van de auto's het soms wat moeilijker. Het waren in ieder geval al twee briljante races."

Het ontwikkelingsplan van de RB18

Door de nieuwe technische reglementen worden er veel upgrades verwacht bij de bolides van de F1-teams. "In het begin is er een erg sterke curve in de ontwikkeling te zien. Uiteindelijk, over meerdere seizoenen, zal het wat afvlakken", aldus Newey, die het logisch vindt dat er in het begin sneller wordt doorontwikkeld. "Dat gebeurt bij elke grote reglementswijziging." "Natuurlijk is het in vergelijking met voorgaande jaren nu wat anders, want het budgetplafond speelt een rol. Ontwikkelen met een kleiner budget brengt uitdagingen met zich mee, al zal dat voor elk team hetzelfde zijn."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af