Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey heeft simpele verklaring voor Red Bull-dominantie in 2023

Hij is het brein achter de RB19, de wagen waarmee Max Verstappen en Sergio Perez dit seizoenen domineren in de Formule 1. Red Bull's Adrian Newey legt in de Talking Bull Podcast uit waarom die wagen zo goed is.

Vijf races, vijf overwinningen en vier keer een eentwee voor Red Bull. Het team van Max Verstappen is dit seizoen vooralsnog niet te stuiten in de Formule 1. Adrian Newey heeft daar met het ontwikkelen van de RB19 een grote bijdrage in gehad. In de eigen podcast van Red Bull, Talking Bull, doet Newey uit de doeken waarom volgens hem de wagen zo goed is. "Je hebt een visie op wat je probeert te bedenken, die wordt geleid door aerodynamica, windtunnel, mechanische ontwerp. Je probeert om het pakket te laten werken als een geheel dynamisch voertuig. Daarom probeer je al die disciplines samen te voegen tot wat je hoopt dat het snelste pakket zal zijn", kijkt Newey terug op het ontwerp.

Verbeterde details

Newey, die onlangs zijn contract bij Red Bull verlengde, geeft aan dat de RB19 een verbeterde versie is van de RB18, de wagen waarmee Max Verstappen vorig seizoen heerste in de Formule 1. "Als je eenmaal op de goede weg bent, moet je doorgaan. Tenzij er duidelijk problemen zijn. Tot nu toe lijkt het basisconcept goed te werken. De auto van dit jaar vergeleken met vorig jaar is echt een gedetailleerde verbeterde versie", zegt Newey als antwoord op de vraag: 'Waarom is de Red Bull-bolide zo sterk?' "De auto was nog steeds iets te zwaar. Kleine reglementaire veranderingen, de bodem: al die dingen hebben we in de mix gegooid. Zoals je kunt zien, heeft de auto van dit jaar duidelijk een sterke gelijkenis met die van vorig jaar, maar is deze verbeterd in vele details."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap