© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Red Bull ontwerper: 'Mercedes-motor superieur'

11 mrt. 2018 14:19 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull ontwerper Adrian Newey baalt van de huidige motorformule in de Formule 1. Sinds de V6-motoren in 2014 werden geïntroduceerd is Mercedes oppermachtig.

Newey baalt van grote voorsprong van Mercedes

De invloed van de complexe motoren in de Formule 1 is groot. Mercedes heeft een zeer succesvolle krachtbron sinds 2014 en lijkt ook in 2018 weer een grote voorsprong te hebben op de concurrentie.

Red Bull ontwerper Adrian Newey vindt de huidige motorformule niet goed voor de sport. Er is geen balans meer tussen de auto, coureur en motor.

"Mercedes is superieur op alle vlakken. Motorvermogen, brandstofverbruik, rijeigenschappen, MGU-H. Dat kan je onmogelijk compenseren met een betere auto", laat Newey Auto Motor und Sport weten.

Het vermogensvoordeel van Mercedes zorgt ervoor dat het team ook met fors meer downforce kan rijden. Een voorbeeld daarvan is de achtervleugel van het team.

"Mercedes investeert haar vermogensvoordeel in meer downforce. Kijk alleen maar naar de achtervleugel." 

Teams als Red Bull die minder vermogen hebben, kunnen niet met eenzelfde achtervleugel rijden omdat ze dan veel tijd verliezen op de rechte stukken. Het verschil in vermogen tussen de Renault-motor van Verstappen en de Mercedes-motor van Lewis Hamilton wordt op 35 tot 50 PK geschat.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen