Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Newey niet naar Ferrari, ander topteam aast op handtekening'

Adrian Newey stapt niet over naar Ferrari. Dat meldt Motorsport Italië. De topontwerper zou liever in Groot-Brittannië aan de slag willen gaan en kan kiezen tussen Aston Martin én McLaren, dat zich voor het eerst serieus in de strijd mengt.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Eerder dit seizoen werd bekend dat Adrian Newey bij Red Bull vertrekt. De topontwerper gaf aan moe te zijn en zou achter de schermen ook niet blij zijn geweest met het gerommel bij het team. Begin 2025 zit de succesvolle periode van Newey erop en is hij beschikbaar om bij een ander team aan de slag te gaan. 

De jacht op zijn handtekening is volle bak aan de gang. Ferrari leek lange tijd de beste kaarten in handen te hebben om Newey aan te trekken, maar Motorsport Italië meldt nu dat de Scuderia niet de volgende bestemming van de topontwerper wordt. Newey zou liever in Groot-Brittannië, dicht bij huis, aan de slag willen gaan, terwijl de topmannen van Ferrari niet in een spel van salarisbiedingen tussen teams terecht willen komen.

Volgens de publicatie blijven er twee kanshebbers over: Aston Martin en McLaren. Van het eerste team is al langer bekend dat ze Newey graag binnen winnen halen. Sterker nog, Newey zou al een rondleiding én aanbod gekregen hebben. Ook McLaren zou nu echter serieus werk maken van Newey. Of het tot een overeenkomst met de grote rivaal van Red Bull komt, is niet bekend, maar Aston Martin zou nog steeds op poleposition staan om Newey aan te trekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'