Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey onthult hoeveel tijd hij werkelijk aan Red Bull kwijt is: "Bezig met een onderzeeër"

Van Red Bull-topontwerper Adrian Newey weten we dat hij graag tijd vrij houdt voor projecten naast de Formule 1. Maar hoeveel tijd spendeert hij nu werkelijk aan Red Bull? Hij geeft zelf antwoord.

Newey Red Bull Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met zo'n dominante Red Bull-bolide zou je toch haast zeggen dat topontwerper Adrian Newey 24/7 bezig is met de auto, maar niets is minder waar. Hij heeft wel degelijk ook tijd voor andere projecten, al wordt dat natuurlijk ook mogelijk gemaakt door het feit dat Newey een heel ontwerpteam om zich heen heeft.

In gesprek met The Telegraph bevestigt Newey hoeveel tijd er werkelijk in de RB19 en inmiddels ook de RB20 zit: "Het is moeilijk te zeggen, maar ik spendeer denk ik ruwweg 50% van mijn tijd aan Red Bull."

"Ik denk dat ik in dat opzicht een soort buitenbeentje ben omdat ik erin ben geslaagd een omgeving te creëren waarin het team ook zonder mij kan opereren. Ik ben verwend met het gegeven dat ik daardoor betrokken kan zijn bij van alles wat ik wil."

Eén van die nevenprojecten is het ontwerpen en een onderzeeboot, een opdracht die nog is goedgekeurd door Red Bull-medeoprichter Dietrich Mateschitz, die vorig jaar kwam te overlijden. Newey geeft toe dat daar best wat nervositeit bij kwam kijken, ook al voordat eerder dit jaar de onderzeeër Titan implodeerde tijdens een Titanic-expeditie.

"Maar we werken samen met de echte experts op het gebied van onderzeeërs en we jagen ook niet de extreme diepten van de zeeën na", zo sust hij de gemoederen op voorhand. Mateschitz wilde een onderzeeboot waarmee hij zich makkelijk rond zijn privé-eiland kon begeven en die hij op verschillende locaties te water kon laten."

Het is overigens niet de eerste keer dat Newey zich bezighoudt met vaartuigen. In het verleden hield hij zich als gepassioneerd liefhebben van de zeilsport al bezig met het ontwerpen van supersnelle boten voor zeilcompetities.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes