Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Newey over titelstrijd: "Het laat zien hoe snel dingen kunnen omslaan"

Max Verstappen leek als leider in het wereldkampioenschap de zomerstop in te gaan. De Grands Prix van Groot-Brittannië en Hongarije brachten echter een grote omslag te weeg, waardoor Lewis Hamilton de leiding heeft overgenomen in het kampioenschap. Ook in het constructeurskampioenschap kijkt Red Bull tegen een achterstand aan en volgens Adrian Newey zal Red Bull dan ook hard moeten blijven vechten om nog kans te maken op de wereldtitel van dit seizoen.

Perez crash Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Red Bull ontwerper Adrian Newey denkt dat de ervaring die het team heeft opgedaan in het verleden broodnodig zal zijn in de huidige strijd om de titel.

"Ervaring is belangrijk in een titelgevecht. Zo verloren we met Red Bull de strijd om de titel in 2009, maar wonnen we vervolgens enkele titels op rij en de titels van 2010 en 2012 werden nipt gewonnen na een harde strijd. De ervaring die we in die kampioenschappen hebben opgedaan, komt nu goed van pas. We weten namelijk dat je veerkracht nodig hebt", aldus Newey in de podcast van Red Bull.

"De veerkracht zal nodig zijn in de huidige strijd om de titel, omdat we tijdens de laatste races hebben gezien hoe snel dingen kunnen omslaan. De laatste races tot aan de zomerstop hebben ons dan ook pijn gedaan. Alles zag er tot aan de Britse Grand Prix namelijk goed uit, maar na de races op Silverstone en de Hungaroring staan we plots op achterstand in beide kampioenschappen. Dat doet met name pijn, omdat het niet door onze schuld kwam. Het hoort er echter wel bij, want zo gaat het nu eenmaal in de sportwereld. We moeten daarom ook keihard blijven werken."

Dat Red Bull niet vies is van hard werken, bleek wel uit het feit dat het team van Max Verstappen tijdens de winter voorafgaande aan dit seizoen het gat met Mercedes eindelijk wist te dichten. "We moeten op het hoogste niveau presteren om het gat met een team dat de titel zevenmaal op rij won te dichten en ze te passeren. Dat is ook wat we op dit moment aan het doen zijn in mijn ogen. Binnen het team hangt er ook altijd een positieve sfeer, wat betekent dat de werkkracht goed verdeeld wordt. Wat ons lukt door de ervaring die we hebben opgedaan voordat we ons eerste kampioenschap wonnen."

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"