Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey reageert cryptisch op geruchten over Red Bull-terugval

In mei werd bekend dat Adrian Newey bij Red Bull vertrekt, precies op het moment dat het team begon terug te vallen in de pikorde van de Formule 1. De topontwerper reageert cryptisch op de suggestie dat er een link tussen de terugval en zijn vertrek bestaat.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan ging het vooral over Adrian Newey. De topontwerper trekt de deur achter zich dicht bij Red Bull en verkast begin 2025 naar Aston Martin. In de lente werd aangekondigd dat zijn tijd bij Red Bull tot een einde zou komen, waarna het team halsoverkop terugviel na een dominante periode. Het gerucht bestaat dat het vertrek van Newey daar een rol in speelde. Wanneer de hoofdpersoon in kwestie de vraag krijgt of dat het geval is, reageert hij geheimzinnig.

"Ik had een vermoeden dat het zou kunnen gebeuren", verwijst Newey in de Autocar-podcast naar de geruchten over een link tussen de terugval en zijn vertrek. "Ik heb het gehoord. Ik moet eerlijk zijn, ik lees de pers niet echt om persoonlijke redenen die teruggaan naar mijn Leyton House-periode. De realiteit is dat ik geen commentaar kan geven. Zodra ik stopte, stopte ik ook echt. Dat betekent dat ik sinds april niet meer heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de auto. Maar waarom het team de laatste tijd minder competitief is? Dat weet ik niet, want ik ben er niet bij betrokken."

Heel veel wijzer worden we dus niet. Newey zet zijn woorden kracht bij door naar het RB17-hypercarproject te verwijzen. "Ik heb me vooral op de RB17 gefocust. Ik blijf daar tot 1 maart 2025 aan werken en dan verander ik op 2 maart van locatie."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull