Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey reageert op Red Bull-vertrek: "Dit is een geschikt moment"

Adrian Newey neemt in het eerste kwartaal van 2025 afscheid bij Red Bull Racing en zo komt er een einde aan een zeer succesvolle samenwerking. Newey reageert nu zelf op de beslissing.

Newey Ferrari 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na zes constructeurstitels en zeven coureurstitels, verdeeld over Sebastian Vettel en Max Verstappen, komt er een einde aan de samenwerking tussen Red Bull Racing en Adrian Newey. De 65-jarige Brit reageert in een uitgebreid statement op zijn beslissing om in het eerste kwartaal van 2025 te vertrekken bij de Oostenrijkse renstal.

"Al van jongs af aan wilde ik een ontwerper van snelle auto's worden. Mijn droom was om engineer te worden in de Formule 1 en ik heb het geluk gehad om die droom waar te maken. Het is mij een grote eer geweest om bijna twintig jaar lang een sleutelrol te hebben gespeeld in de ontwikkeling van Red Bull Racing, van een nieuwkomer tot het winnen van meerdere titels", zo legt Newey uit.

"Ik voel echter dat het nu een geschikt moment is om het stokje aan anderen over te dragen en nieuwe uitdagingen voor mezelf te zoeken. In de tussentijd zijn de laatste ontwikkelingsfases van de RB17 (de hypercar, red.) aangebroken, dus voor de rest van mijn tijd bij het team zal mijn focus daarop liggen. Ik wil de vele fantastische mensen met wie ik de afgelopen achttien jaar bij Red Bull heb samengewerkt bedanken voor hun talent, toewijding en harde werk."

"Het is echt een voorrecht geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat het technische team goed is voorbereid op het werk voor de laatste evolutie van de auto in de vier jaar dat dit reglement van kracht is. Persoonlijk wil ik ook de aandeelhouders, wijlen Dietrich Mateschitz, Mark Mateschitz en Chalerm Yoovidhya bedanken voor hun niet aflatende steun gedurende mijn tijd bij Red Bull. Net als Christian (Horner, red.), die niet alleen mijn zakenpartner is geweest, maar ook een vriend van onze respectievelijke families. Ook dank aan Oliver Mintzlaff voor zijn rentmeesterschap en Eddie Jordan, mijn goede vriend en manager", zo sluit Newey af.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"