Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey: 'Renault motor wordt ontwikkeld voor fabrieksteam en niet voor Red Bull'

Het Formule 1 team van Red Bull merkt dat Renault bij de ontwikkeling van haar motor de focus legt op haar eigen fabrieksteam. De samenstelling en het ontwerp van de motor wordt afgestemd op de nieuwe bolide van het Franse fabrieksteam. Geen ideale scenario voor Red Bull.

Ontwerper Adrian Newey van Red Bull beschrijft de situatie als niet ideaal. Renault kiest duidelijk voor het fabrieksteam bij het ontwerp van de nieuwe motor. " We merken duidelijk de invloed van het fabrieksteam bij het bouwen en ontwerpen van de motor. Het ontwerp van de motor wordt volledig afgestemd op het fabrieksteam", laat Newey aan Motorsport Total weten. Newey legt ook direct uit wat er voor Red Bull nadelig is. " Alles wordt afgestemd op het eigen team. Denk daarbij aan de positie van de olietank, de uitlaten, de turbo enzovoort. Dat is niet ideaal voor ons."

Desondanks verwacht Newey niet dat de klantenteams van McLaren en Renault een mindere motor krijgen dan Renault zelf. " Daarin zijn ze altijd eerlijk geweest richting klantenteams. Ik heb niet het gevoel dat het fabrieksteam een betere motor krijgt dan wij. Dat is ook een van de redenen waarom wij met ze samenwerkten in het V8-tijdperk." Newey is wel kritisch over de ontwikkeling van Renault en vraagt zich hardop af of de Fransen het gat gedicht krijgen met Ferrari en Mercedes. " De grote vraagt blijft of Renault het gat kan dichten", besluit Newey.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi