Newey: 'Renault motor wordt ontwikkeld voor fabrieksteam en niet voor Red Bull'

02 jan. 2018 08:49 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull merkt dat Renault bij de ontwikkeling van haar motor de focus legt op haar eigen fabrieksteam. De samenstelling en het ontwerp van de motor wordt afgestemd op de nieuwe bolide van het Franse fabrieksteam. Geen ideale scenario voor Red Bull.

Ontwerper merkt dat focus van Renault op eigen fabrieksteam ligt

Ontwerper Adrian Newey van Red Bull beschrijft de situatie als niet ideaal. Renault kiest duidelijk voor het fabrieksteam bij het ontwerp van de nieuwe motor.

"We merken duidelijk de invloed van het fabrieksteam bij het bouwen en ontwerpen van de motor. Het ontwerp van de motor wordt volledig afgestemd op het fabrieksteam", laat Newey aan Motorsport Total weten.

Newey legt ook direct uit wat er voor Red Bull nadelig is. "Alles wordt afgestemd op het eigen team. Denk daarbij aan de positie van de olietank, de uitlaten, de turbo enzovoort. Dat is niet ideaal voor ons."

Desondanks verwacht Newey niet dat de klantenteams van McLaren en Renault een mindere motor krijgen dan Renault zelf. "Daarin zijn ze altijd eerlijk geweest richting klantenteams. Ik heb niet het gevoel dat het fabrieksteam een betere motor krijgt dan wij. Dat is ook een van de redenen waarom wij met ze samenwerkten in het V8-tijdperk."

Newey is wel kritisch over de ontwikkeling van Renault en vraagt zich hardop af of de Fransen het gat gedicht krijgen met Ferrari en Mercedes. "De grote vraagt blijft of Renault het gat kan dichten", besluit Newey.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen