Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Newey verklaart keuze voor Aston Martin

Adrian Newey gaat per 1 maart 2025 aan de slag als Managing Technical Partner bij Aston Martin. Toch wel een verrassende overstap van de topontwerper die ook naar grote teams als Ferrari kon. Toch is dit volgens de Brit de beste stap in zijn carrière.

Newey Lawrence Stroll Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin Aramco Formula One Team

Aston Martin heeft haar ambities flink kracht bij gezet door Adrian Newey binnen te hengelen. De Britse topontwerper maakte eerder dit jaar bekend te vertrekken bij Red Bull en sindsdien is er een ware strijd ontstaan om de handtekening van Newey. Langere tijd leek Ferrari de beste papieren te hebben, maar het is toch het Aston Martin van Lawrence Stroll dat aan het langste eind heeft weten te trekken.

In juni kreeg Newey al een privérondleiding door de vernieuwde fabriek van het team in Silverstone. Bij die rondleiding sprak Newey ook uitgebreid met teameigenaar Lawrence Stroll en dat heeft volgens Newey diepe indruk op hem gemaakt: "Ik vind het geweldig om bij Aston Martin te komen. Ik ben enorm geïnspireerd en onder de indruk van de passie en toewijding die Lawrence uitstraalt bij alles waar hij bij betrokken is. Lawrence is vastbesloten om een geweldig team neer te zetten. Hij is de enige meerderheidsaandeelhouder die actief betrokken is bij de sport."

Volgens de Brit blijkt die betrokkenheid van Stroll vooral in zijn rol in de verbouwing van de faciliteiten van Aston Martin: "Zijn betrokkenheid blijkt uit de ontwikkeling van de nieuwe AMR Technology Campus en windtunnel in Silverstone, die niet alleen state of the art zijn, maar ook een lay-out hebben die een geweldige omgeving creëert om in te werken."

Vanaf 2026 zal Newey, opnieuw, gaan samenwerken met Honda. De Brit kijkt daar ook erg naar uit en is ambitieus in wat hij wil bereiken met het team: "Samen met geweldige partners als Honda en Aramco beschikken ze over de belangrijke infrastructuur die nodig is om van Aston Martin een wereldkampioenschap-winnend team te maken. Ik kijk er erg naar uit om te helpen dat doel te bereiken."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"