Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'

Er lijkt een einde te komen aan de langdurige samenwerking tussen Red Bull Racing en Adrian Newey. De succesvolle ontwerper lijkt aan het einde van het seizoen het huidige team van Max Verstappen te gaan verlaten.

Adrian Newey US Grand Prix 2022 Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey staat op het punt om Red Bull Racing te verlaten, zo laat Auto Motor und Sport weten. De welbekende ontwerper zal op korte termijn bekend maken dat hij het succesvolle Oostenrijkse team gaat verlaten. RacingNews365 heeft begrepen dat dit aan het einde van het seizoen gaat gebeuren. Daarmee komt een einde aan een zeer succesvolle samenwerking tussen Red Bull en Newey. Het team van Max Verstappen verliest met het vertrek van Newey, een van de belangrijkste krachten achter de grote successen van het F1-team.

Al langere tijd deden er geruchten de ronde over een eventueel vertrek van Newey en nu lijkt er dus een definitief einde te komen aan de samenwerking tussen de twee partijen. Op dit moment is het nog onbekend waar en of Newey zijn langdurige carrière in de Formule 1 een vervolg zal geven. Eerder werd hij al gelinkt aan Aston Martin, maar ook Ferrari zou proberen Newey aan boord te krijgen. Newey had in het verleden al vaker de kans om bij Ferrari te tekenen, maar nooit kwamen de partijen tot een akkoord.

Ongetwijfeld zal men in Maranello nu een nieuw aanbod gereed maken. Eerder werkte Newey namelijk al succesvol bij onder meer McLaren en Williams. Bij beide Britse grootmachten won Newey verschillende titels. Tegelijkertijd wil ook Aston Martin serieuze stappen zetten richting het veroveren van een wereldtitel in 2026 en daarom zal ook Lawrence Stroll blij zijn met het waarschijnlijke vertrek van Newey bij Red Bull Racing.

Stroll legde eerder Fernando Alonso al vast voor de komende jaren en zal er net als Ferrari alles aan gaan doen om ook Newey vast te leggen bij Aston Martin. Daarmee staan de teams net als de afgelopen 30 jaar in de rij om Newey proberen binnen te halen. Ditmaal lijkt de kans voor een mogelijke overstap echter groter dan ooit te zijn.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"