Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey: "W Series springplank voor vrouwelijke coureurs richting Formule 1"

Onder de noemer 'W series' gaat er in 2019 de eerste vrouwelijke Formule-raceklasse van start. Een klasse die ervoor moet zorgen dat vrouwen in de autosport meer kansen krijgen en beter opgeleid worden.

Red Bull-ontwerper Adrian Newey is een van de betrokkenen bij de 'W series'. De zeer ervaren en succesvolle ontwerper is blij met het initiatief. "Ik ben al meer dan 30 jaar actief in de internationale autosport en hebt gewerkt met de beste coureurs, waaronder diverse wereldkampioenen in de Formule 1. Dit zorgt ervoor dat ik een goed beeld heb bij welke skills topcoureurs moeten ontwikkelen. Met de juiste training staan vrouwen ook hun mannetje."

"De reden waarom er zo weinig vrouwen succesvol zijn geweest in de top van de autosport is omdat ze weinig kansen krijgen, niet omdat ze niet getalenteerd genoeg zijn", verklaart Newey. "Daarom ben ik ook zo blij dat ik betrokken ben bij de W Serie, zodat ik een rol kan spelen bij de ontwikkeling van dit platform dat vrouwen de mogelijkheid biedt om zichzelf te ontwikkelen. Het moet een springplank worden voor hun carrières en het uiteindelijke doel is om succesvolle vrouwen in de Formule 1 te krijgen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi