© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Nico Hülkenberg goed genoeg om wereldkampioen te worden'

06 aug. 2018 12:30 Ruud Dimmers 2 reacties
Formule 1-coureur Nico Hülkenberg is volgens Jan Lammers beter dan veel fans denken. De Duitser wacht nog altijd op zijn eerste podiumplaats, maar bewees in de A1 GP en de 24 uur van Le Mans dat hij de absolute top aan kan.

Momenteel krijgt het F1-team van Renault veel aandacht door de overstap van Daniel Ricciardo. De Australiër krijgt een riant salaris, maar ook een zeer degelijke teamgenoot in de vorm van Nico Hülkenberg.

De Duitser bezet het record van de F1-coureur met het meeste aantal verreden races zonder daarin een podiumplaats te behalen. Jan Lammers is van mening dat dit komt door het materiaal waarmee de 'Hulk' tot op heden heeft gereden en verwacht grootse prestaties in de toekomst.

"Nico Hülkenberg is een uitstekende coureur. Ik ken hem goed uit mijn tijd in de A1GP en toen was hij al bloedsnel. Nico is zeker in staat om races en zelfs titels te winnen, dat heeft hij in andere raceklassen ook al bewezen", aldus Lammers in gesprek met Racingnews365.

"Hij wordt misschien wat onderschat, maar is snel en constant. Wat dat betreft is het bizar dat hij nog nooit op het podium heeft gestaan. Voor Hulkenberg is het te hopen dat Renault snel progressie boekt, dan kan hij echt gaan scoren."

Aan de ambities van Renault zal het niet liggen. De doelstelling is om in 2020 volop mee te doen in de titelstrijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen