Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg vindt betrouwbaarheidsproblemen Renault onacceptabel

Formule 1 coureur Nico Hulkenberg is niet te spreken over de betrouwbaarheid van zijn Renault bolide. De Duitser viel tijdens de GP van Mexico wederom uit met technische problemen.

Hulkenberg kende een uitstekend begin van de Mexicaanse F1-race en reed in de openingsfase op een vierde plaats. Dankzij een probleem met de ERS viel de Duitser alweer voor de vierde keer in vijf races uit. Voor Hulkenberg reden genoeg om de druk op zijn werkgever op te voeren. " Wat ons overkwam in Mexico mag een fabrieksteam gewoon niet overkomen. Onze huidige betrouwbaarheid is onacceptabel en gewoon niet goed genoeg", laat Hulkenberg in Auto Bild weten.

Zijn frustratie wordt door zijn werkgever begrepen en gedeeld. " Iedereen binnen Renault is boos, gefrustreerd en teleurgesteld. We moeten de betrouwbaarheid voor het volgende seizoen onder controle zien te krijgen. Dit seizoen valt er geen eer meer te behalen, maar een betrouwbare auto staat bovenaan ons eisenpakket voor 2018. Je hebt anders niets aan een snelle auto." Mede dankzij alle technische problemen staat Renault slechts op een zevende positie in het WK met 48 punten. Slechts één punt boven Haas en vijf punten achter Toro Rosso.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'