© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Nico Hulkenberg vindt betrouwbaarheidsproblemen Renault onacceptabel

31 okt. 2017 13:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Nico Hulkenberg is niet te spreken over de betrouwbaarheid van zijn Renault bolide. De Duitser viel tijdens de GP van Mexico wederom uit met technische problemen.

Hulkenberg eist een betrouwbaardere auto

Hulkenberg kende een uitstekend begin van de Mexicaanse F1-race en reed in de openingsfase op een vierde plaats. Dankzij een probleem met de ERS viel de Duitser alweer voor de vierde keer in vijf races uit.

Voor Hulkenberg reden genoeg om de druk op zijn werkgever op te voeren. "Wat ons overkwam in Mexico mag een fabrieksteam gewoon niet overkomen. Onze huidige betrouwbaarheid is onacceptabel en gewoon niet goed genoeg", laat Hulkenberg in Auto Bild weten.

Zijn frustratie wordt door zijn werkgever begrepen en gedeeld. "Iedereen binnen Renault is boos, gefrustreerd en teleurgesteld. We moeten de betrouwbaarheid voor het volgende seizoen onder controle zien te krijgen. Dit seizoen valt er geen eer meer te behalen, maar een betrouwbare auto staat bovenaan ons eisenpakket voor 2018. Je hebt anders niets aan een snelle auto."

Mede dankzij alle technische problemen staat Renault slechts op een zevende positie in het WK met 48 punten. Slechts één punt boven Haas en vijf punten achter Toro Rosso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen