Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg wil graag Grand Prix in Nederland

Nico Hulkenberg is op papier een Duitser, maar kan in de praktijk ook prima door als 'Nederlandse Duitser'. Hulkenberg, geboren in het grensplaatsje Emmerik, praat prima Nederlands en ziet een Grand Prix in zijn 'semi-thuisland' dan ook wel zitten.

Momenteel is Nico Hulkenberg te bewonderen tijdens de Gamma Racing Days , die dit weekend worden gehouden op het TT Circuit van Assen. Voor Renault doet Hulkenberg een aantal demonstraties op het circuit waar wellicht in de toekomst de Grand Prix van Nederland wordt verreden. Het circuit in Assen is volgens Hulkenberg prima geschikt om een Formule 1-wedstrijd te organiseren, op wat aanpassingen na. "Het is denk ik wel tien of elf jaar geleden dat ik hier voor het laatst gereden heb, maar ik herkende de baan direct. Het is een snel en leuk circuit om op te rijden. Het moet nog wel wat gemoderniseerd worden op sommige punten, maar hier kan zeker een Formule 1-wedstrijd worden verreden" , zei Hulkenberg tegenover de aanwezige pers in Assen. Of het Assen of Zandvoort wordt, dat maakt Hulkenberg niet zoveel uit. Als er maar wordt gereden in Nederland. "Ik kom hoe dan ook heel graag naar Nederland voor een Grand Prix" , aldus Hulkenberg.

Hulkenberg liet zich ook nog kort uit over het komende half jaar, waarin hij hoopt structureel in de punten te kunnen rijden. In het eerst half jaar scoorde Hulkenberg in vijf van de elf wedstrijden punten en kwam hij tot een totaal aantal van 26 punten. "We willen in de top vijf mee gaan doen, maar we weten dat het lastig gaat worden. Force India is sowieso te ver weg voor ons, dus we moeten ons concentreren op plek vijf. We maken grote stappen in de ontwikkeling, dus dat zit wel goed. Hopelijk kunnen we nog een paar mooie resultaten behalen in het laatste half jaar" , blikt Hulkenberg vooruit op de komende maanden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi