Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hülkenberg ziet GP Oostenrijk als thuisrace

Nico Hülkenberg is alweer bezig aan zijn zevende seizoen in de Formule 1. De inmiddels 29-jarige Duitser wacht echter nog steeds op zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière.

Of dat aankomend weekend in Oostenrijk gaat gebeuren, is natuurlijk nog maar de grote vraag. Vorig jaar verraste Hülkenberg toen nog in dienst van Force India, met P2 tijdens de kwalificatie. Dit jaar rijdt hij voor het fabrieksteam van Renault F1 en haalde hij inmiddels 18 punten. De GP van Oostenrijk beschouwt hij dan ook als een soort van thuisrace. Op de officiële site van Renault blikt hij alvast vooruit. "De sfeer in Oostenrijk is altijd erg relax en er komen altijd veel Duitse fans op deze race af. Ja, voor mij voelt het dan ook echt als een thuisrace. Ik vind het racen in Spielberg geweldig vooral zo met de bergen op de achtergrond. Het is een beetje een 'old-school' circuit en daar hou ik erg van."

Nico Hulkenberg

De sfeer in Oostenrijk is altijd erg relax en er komen altijd veel Duitse fans op deze race af. Ja, voor mij voelt het dan ook echt als een thuisrace.

"Het is een vrij kort circuit met niet al teveel bochten. Dat betekent niet dat het een simpele baan is. Het is nog steeds erg uitdagend en erg technisch. Het circuit heeft veel hoogteverschillen en sommige bochten zijn best wel lastig. Op papier lijkt het allemaal vrij gemakkelijk maar om op de Red Bull Ring een goede ronde eruit te persen, is nog niet zo eenvoudig. Het draait allemaal om balans. Sommige bochten zijn wat langzamer, het is dus erg belangrijk om een goede tijd neer te zetten." "Vorig jaar stond ik op de eerste rij en dat was natuurlijk fantastisch. Het lukte mij om een geweldige ronde eruit te knallen in Q3. Het was dan ook echt zonde dat ik daar geen goed gevolg aan kon geven in de race." Hülkenberg werd vorig jaar in Oostenrijk slechts negentiende nadat hij vanaf P2 was vertrokken.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi