© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Nico Hülkenberg ziet GP Oostenrijk als thuisrace

03 jul. 2017 20:52 Rik Alkema 0 reacties
Nico Hülkenberg is alweer bezig aan zijn zevende seizoen in de Formule 1. De inmiddels 29-jarige Duitser wacht echter nog steeds op zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière.

Hülkenberg verwacht veel Duitse fans in Oostenrijk

Of dat aankomend weekend in Oostenrijk gaat gebeuren, is natuurlijk nog maar de grote vraag. Vorig jaar verraste Hülkenberg toen nog in dienst van Force India, met P2 tijdens de kwalificatie. Dit jaar rijdt hij voor het fabrieksteam van Renault F1 en haalde hij inmiddels 18 punten.

De GP van Oostenrijk beschouwt hij dan ook als een soort van thuisrace. Op de officiële site van Renault blikt hij alvast vooruit.

"De sfeer in Oostenrijk is altijd erg relax en er komen altijd veel Duitse fans op deze race af. Ja, voor mij voelt het dan ook echt als een thuisrace. Ik vind het racen in Spielberg geweldig vooral zo met de bergen op de achtergrond. Het is een beetje een 'old-school' circuit en daar hou ik erg van."

De sfeer in Oostenrijk is altijd erg relax en er komen altijd veel Duitse fans op deze race af. Ja, voor mij voelt het dan ook echt als een thuisrace.
Nico Hulkenberg

"Het is een vrij kort circuit met niet al teveel bochten. Dat betekent niet dat het een simpele baan is. Het is nog steeds erg uitdagend en erg technisch. Het circuit heeft veel hoogteverschillen en sommige bochten zijn best wel lastig. Op papier lijkt het allemaal vrij gemakkelijk maar om op de Red Bull Ring een goede ronde eruit te persen, is nog niet zo eenvoudig. Het draait allemaal om balans. Sommige bochten zijn wat langzamer, het is dus erg belangrijk om een goede tijd neer te zetten."

"Vorig jaar stond ik op de eerste rij en dat was natuurlijk fantastisch. Het lukte mij om een geweldige ronde eruit te knallen in Q3. Het was dan ook echt zonde dat ik daar geen goed gevolg aan kon geven in de race."

Hülkenberg werd vorig jaar in Oostenrijk slechts negentiende nadat hij vanaf P2 was vertrokken.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen