Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hülkenberg: 'Top drie teams liggen voor op Renault'

Renault F1 wil in het nieuwe Formule 1 seizoen de aansluiting vinden bij de drie topteams maar ondanks de positieve testdagen beseft Nico Hülkenberg ook dat de strijd in het middenveld opnieuw spannend wordt.

Zowel Hülkenberg als Sainz kwamen op donderdag in actie met de RS18 op het circuit van Barcelona. De Duitser troefde met een tiende zijn teamgenoot af en klokte uiteindelijk de vierde tijd. Toch beseft de Duitser die nog steeds wacht op zijn eerste podiumplek dat de rangorde er in Australië weer compleet anders uit zal zien. "Natuurlijk kijk je hier ook wat de concurrentie doet maar wat dat betreft kun je de testdagen niet echt serieus nemen. Alles verandert nog als we in Australië komen. Misschien hebben sommige teams nu nog wel problemen waardoor de test geen garantie biedt."

Ondanks de positieve geluiden uit het kamp van Renault is Hülkenberg toch nog niet helemaal tevreden over zijn nieuwe bolide. "De balans is nog niet optimaal en er zijn nog wat kleine dingetjes die we nog moeten verbeteren. Op de RS18 zitten veel nieuwe onderdelen die voor de buitenwereld niet te zien zijn maar we zijn tevreden tot nu toe." Ook Hülkenberg wil zich nog niet wagen aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen maar hoopt wel dat Renault zich kan mengen in de strijd om de vierde plaats. "Op dit moment kun je daar nog niet zoveel van zeggen. De drie topteams zitten nog voor ons en het wordt lastig om ze aan te vallen. Hopelijk zitten we daar direct achter."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'