Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Rosberg: 'Fernando Alonso heeft eigen carrière vergooid'

Tijdens de Grand Prix van Japan was Nico Rosberg voor het eerst nadat hij zijn helm aan de wilgen hing weer eens prominent aanwezig tijdens een Formule 1-weekend. Bij het Engelse Sky Sports verzorgde Rosberg de analyse in Japan en kon hij direct zijn mening ventileren over een aantal belangrijke onderwerpen.

Zo kwam de kwestie Fernando Alonso ook aan bod. De Spanjaard stapte in 2015 over van Ferrari naar McLaren-Honda en hoopte daarmee zijn kans op een wereldtitel nieuw leven in te blazen. Dat mislukte echter faliekant en Alonso typeerde zijn ongelukkige keuze zelf als 'domme pech'. Daar wilde Nico Rosberg echter niets van weten. "Het is geen domme pech als je met je volle verstand voor het verkeerde team kiest. Dat hoort er nou eenmaal bij als je een topcoureur bent" , haalde Rosberg hard uit. "Je kan de beste coureur in de wereld zijn, maar in een slechte auto wordt je geen kampioen" , voegde hij daar aan toe.

Volgens Rosberg heeft Alonso ook geen andere keus dan bij McLaren te blijven in 2018, als het team met Renault-motoren rijdt. "Het is zijn enige optie" , zei Rosberg over de mogelijkheden van Alonso. Een overstap naar een andere raceklasse vindt Rosberg niet aannemelijk. "Het is geen Formule 1 en Formule 1 is het hoogst haalbare" , was Robserg duidelijk.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden