Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Rosberg: "Hamilton is gevoelig voor de media'

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg is tegenwoordig als F1-analist betrokken bij de Formule 1. Een rol waarin hij niet alleen zijn passie voor zijn sport kwijt kan maar ook de concurrentie voorziet van manieren om de gedoodverfde favoriet Hamilton te verslaan.

Het tijdperk waarin Lewis Hamilton en Nico Rosberg het zowel binnen als buiten de baan tegen elkaar opnamen staat ongetwijfeld iedereen nog helder voor de geest. Beide kemphanen streden jaarlijks met elkaar om de wereldtitel en bezorgden hun werkgever de nodige hoofdbrekens. Tegenwoordig is Rosberg werkzaam als F1-commentator en staat hij in een heel andere rol de media te woord. De Duitser geeft tegenover Speedweek dan ook toe dat hij in zijn tijd als coureur de media vooral als een nuttig instrument zag. "Ik zag de media vooral als een instrument die ik kon gebruiken om te winnen. De media heeft een ongelofelijke macht. Ze beïnvloeden mijn tegenstanders, de andere teams maar ook mijn engineers. Dat alles kun je ook in je voordeel gebruiken."

Niet alleen op de baan vocht Rosberg menig duel uit met zijn grootste rivaal Hamilton, ook buiten de baan schuwden ze de confrontatie niet. "Mijn tegenstander was natuurlijk vooral Lewis. Ik moest echt over alles nadenken, ook wat ik tegen de pers vertelde. Hij doet dat alles puur instinctief. Op dat gebied is hij ook echt een natuurtalent." Toch is Rosberg van mening dat Hamilton wel gevoelig is voor de opinie van de pers. "Denk maar eens terug aan dat hele snapchat verhaal, waarbij Lewis tijdens de persconferentie meer met zijn telefoon bezig was dan met de interviewers. Dat leverde hem een hoop kritiek op en prompt verloor hij de race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"