Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Rosberg: 'Max Verstappen heeft talent te danken aan Jos Verstappen'

Nico Rosberg trad vorig jaar eindelijk in de voetsporen van zijn vader Keke Rosberg. Hij behaalde zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 en zag daarmee zijn grootste droom in vervulling komen.

In veel takken van sport, waaronder ook de Formule 1, zien we kinderen in de voetsporen van hun ouders treden. Volgens Rosberg is daar ook wel een logische verklaring voor. In gesprek met het Duitse Speedweek geeft hij zijn visie hierop. "Ik weet zeker dat ik puur door de genen van mijn vader het talent voor het besturen van raceauto's heb geërfd. Volgens mij is tweederde van mijn talent genetisch bepaald, de rest wordt getraind."

Nico Rosberg is er dan ook van overtuigd dat Max Verstappen bij zijn geboorte al voorbestemd was voor de Formule 1. "Dat is precies hetzelfde. Max heeft het talent van zijn vader geërfd en zijn vaardigheden overgenomen." Max Verstappen heeft zijn vader wat dat betreft al lang en breed ingehaald. Vader Verstappen stond in zijn Formule 1 carrière twee keer op het podium. De jongste Verstappen stond al elf keer op het ereschavot en is inmiddels een drievoudig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"