Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nicolas Hamilton: “Max Verstappen wordt een meervoudig F1-wereldkampioen”

Lewis Hamilton gaat komend seizoen op voor zijn zevende Formule 1-wereldtitel. Mocht hem dat lukken, dan zou hij op gelijke hoogte komen met Formule 1-legende Michael Schumacher. Zijn broer, Nicolas Hamilton, gelooft er heilig in dat het Lewis gaat lukken. Tegelijkertijd gelooft hij ook dat Max Verstappen de volgende meervoudig wereldkampioen Formule 1 kan worden.

Verstappen Hamilton
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als het Formule 1-seizoen in juli weer losbarst, dan is Mercedes-coureur Lewis Hamilton de grote favoriet voor de wereldtitel. Het zou zijn zevende zijn, waarmee hij het record van Michael Schumacher, een totaal van zeven wereldtitels, evenaart. RacingNews365 vroeg Nicolas Hamilton, de jongste van de twee Hamilton-broers, naar zijn mening. Gaat het Lewis lukken?

“Het is lastig te zeggen of het dit jaar lukt, als je ziet hoe het coronavirus de sport heeft geraakt. Persoonlijk heb ik wel enorm veel vertrouwen in Lewis en zijn kunnen, ik ben zijn nummer één fan. Hij heeft miljoenen fans, maar niemand is zo’n grote fan als ik. Voor mij is hij de geweldigste Formule 1-coureur ooit en het zou geweldig zijn als hij Michael kan evenaren”, zo legt Nicolas uit.

“Ik geloof er zelfs in dat hij in totaal negen wereldtitels kan veroveren. Als hij net als de afgelopen periode de komende jaren hetzelfde materiaal tot zijn beschikking krijgt, dan geloof ik er echt in. Dat toont gewoon aan hoeveel vertrouwen ik heb in zijn kunnen. Hopelijk boekt hij nog meer successen en verovert hij nog meer titels”, zo hoopt de 28-jarige Brit hardop.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk is Nicolas een groot fan van zijn broer, maar dat wil niet zeggen dat hij geen oog heeft voor andere racetalenten. Gevraagd welke coureur er dan in de voetsporen van Lewis Hamilton gaat treden, zijn er enkele namen die er volgens hem bovenuit springen. “Ik ben geen vooringenomen persoon. Ik ben weliswaar een Hamilton in hart en nieren, maar ik heb heel veel respect voor andere coureurs met talent.”

“En momenteel is er veel jong talent. Zeker jullie landgenoot, Max Verstappen, ik ben een grote fan van hem. Hij is een ongelooflijk talent, een geweldige coureur, die denk ik een meervoudig Formule 1-wereldkampioen gaat worden. Als je ziet hoe hij zich heeft ontwikkeld, van zijn juniordagen naar Toro Rosso, om vervolgens al snel te promoveren naar Red Bull.”

“Daardoor is Verstappen nu al een topcoureur, terwijl hij niet eens heel veel jaren aan ervaring heeft. Dat toont aan hoeveel natuurlijk talent hij heeft. Als er iemand is die in de voetsporen van Lewis kan treden dan is het een coureur als Max, maar ook coureurs als Charles Leclerc”, zo denk Hamilton, die ook van de Ferrari-coureur erg gecharmeerd is.

“Zijn mentaliteit is geweldig, hij is zo streng voor zich zelf, een perfectionist, maar hij weet wel waar hij toe in staat is. Hij zal voor nog vele jaren de golden boy van Ferrari zijn. Voor coureurs als Max en Charles, die zo snel groeien en nu al zo succesvol zijn, kan ik niks anders dan mijn hoed afnemen.”

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf