© F1.com

Nieuwsoverzicht

Nicolas Todt: "Als Leclerc wint zie ik Bianchi voor me"

07 feb. 13:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Jules Bianchi overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een crash tijdens de Grand Prix van Japan in 2014. Een ongeluk waar zijn toenmalige manager Nicolas Todt nog vaak aan terugdenkt.

Nicolas Todt, zoon van FIA-president Jean Todt, was destijds de manager van Jules Bianchi. Tegenwoordig vertegenwoordigt hij Charles Leclerc, de Monegask die bij Ferrari furore wil maken. De crash van Bianchi, die destijds ook bij Ferrari onder contract stond, spookt nog dagelijks door het hoofd van Todt.

"Ik denk dat als we die bewuste Grand Prix in Japan nog honderd keer opnieuw zouden afspelen, we ook honderd nieuwe versies hadden gekregen. Het was een zeer onfortuinlijk ongeluk met grote volgen", aldus de Fransman in gesprek met de Corriere dello Sport.

Bianchi en Leclerc waren goed bevriend met elkaar. De jonge Monegask wachtte nog een tweede zware beproeving, doordat ook zijn vader overleed. Ondanks de zware periode in zijn leven leden de prestaties van de Monegask daar niet onder.

"De dood van Jules en daaropvolgend de dood van Charles' vader enkele jaren later hebben een grote impact gehad op het leven van Charles. Hij was erg jong toen dit gebeurde en ik vind het knap hoe hij daar mee omging. Nu volgt hij hetzelfde pad als Jules en daardoor haal ik de namen van de twee nog vaak door elkaar."

Leclerc krijgt na slechts één seizoen in de Formule 1 al zijn kans bij Ferrari om te strijden voor de zeges en mogelijk zelfs de wereldtitel. Een eerste zege zal een emotioneel moment betekenen voor Todt: "Ik hoop dat Leclerc zijn droom waar kan maken en in zijn carrière wereldkampioen wordt. Dat alles zal beginnen bij een eerste overwinning en als hij deze behaalt, dan weet ik zeker dat ik ook Jules voor me zie op het podium."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen