Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuw chassis voor Sebastian Vettel na problemen

Het Formule 1-team van Ferrari zit in de hoek waar de klappen vallen. De afgelopen twee wedstrijden werkte de motor niet mee en in Amerika heeft het team problemen met het chassis. Door de problemen reed Sebastian Vettel heel weinig in de tweede vrije training. Ferrari neemt geen risico en vervangt het gehele chassis.

De Duitse Formule 1-coureur klaagde tijdens de tweede vrije training over het chassis en noemde de training achteraf 'een zooitje'. In de eerste snelle run vloog hij van de baan en in de resterende tijd van de training had hij problemen met het chassis. Toch maakt Vettel zich geen zorgen over dit weekend. "Het was een rommelige en lastige training, maar de auto is snel dus ik heb er vertrouwen in" , zei Vettel na afloop van de tweede training.

"Ik had uiteindelijk maar één goede run op de ultrasoft omdat ik een fout maakte in de eerste run en eraf vloog" , vervolgt hij. "Aan het einde van de training hadden we een probleem met de auto, maar we konden uiteindelijk niks vinden en hebben nog een run gedaan" , aldus Vettel. De Duitser klaagde over de radio dat zijn auto aanvoelde als 'gelei', wat Ferrari deed besluiten om het gehele chassis te vervangen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"