Nieuw chassis voor Sebastian Vettel na problemen

21 okt. 2017 10:47 Rik Alkema 0 reacties
Het Formule 1-team van Ferrari zit in de hoek waar de klappen vallen. De afgelopen twee wedstrijden werkte de motor niet mee en in Amerika heeft het team problemen met het chassis. Door de problemen reed Sebastian Vettel heel weinig in de tweede vrije training. Ferrari neemt geen risico en vervangt het gehele chassis.

Vettel beleeft lastige vrijdag

De Duitse Formule 1-coureur klaagde tijdens de tweede vrije training over het chassis en noemde de training achteraf 'een zooitje'. In de eerste snelle run vloog hij van de baan en in de resterende tijd van de training had hij problemen met het chassis.

Toch maakt Vettel zich geen zorgen over dit weekend. "Het was een rommelige en lastige training, maar de auto is snel dus ik heb er vertrouwen in", zei Vettel na afloop van de tweede training.

"Ik had uiteindelijk maar één goede run op de ultrasoft omdat ik een fout maakte in de eerste run en eraf vloog", vervolgt hij.

"Aan het einde van de training hadden we een probleem met de auto, maar we konden uiteindelijk niks vinden en hebben nog een run gedaan", aldus Vettel.

De Duitser klaagde over de radio dat zijn auto aanvoelde als 'gelei', wat Ferrari deed besluiten om het gehele chassis te vervangen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen