Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuw MotoGP-team Petronas SRT presenteert flitsende machine

In navolging van Repsol Honda heeft ook Petronas SRT kleur bekend voor 2019. De nieuwe MotoGP-ploeg, die in de afgelopen jaren al aan het grote werk mocht ruiken dankzij deelname aan de kleinere klassen, toonde maandagochtend haar kleurstelling voor het komende seizoen.

Petronas SRT is een Maleisisch team, dat de inschrijving van het Belgische Marc VDS over heeft genomen. Voor Petronas SRT verschijnen Franco Morbidelli en debutant Fabio Quartararo aan de start.

Het nieuwe MotoGP-team maakt gebruik van Yamaha-machines, Morbidelli en Quartararo beschikken komend seizoen over een YZR-M1. Petronas SRT is het nieuwe satellietteam van Yamaha, nadat Tech 3 besloot over te stappen naar motorfietsen van KTM. Morbidelli en Quartararo mogen spoedig aan het werk met hun nieuwe machine. De tweede MotoGP-test van deze winter en de eerste test van het jaar 2019 staat voor het einde van deze week op de rol. Het MotoGP-seizoen start op 10 maart aanstaande met de Grand Prix van Qatar, deze vindt uiteraard plaats op het Losail International Circuit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"