Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Nieuw off-weekend Verstappen en Red Bull nagenoeg uitgesloten, problemen Brazilië ondervangen

Red Bull staat er na twee keer een uur trainen in Abu Dhabi aanzienlijk beter voor dan vorige week na één keer een uur trainen in Brazilië. Staat er een uitdager van Max Verstappen in de gedaante van Ferrari of Mercedes op?

Nee, de Formule 1 Grand Prix van Brazilië was niet het weekend van Red Bull. In geen van de races (sprintrace en hoofdrace) stond er een Red Bull op het podium. Belangrijkste oorzaak daarvan was onder andere een touche tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar zeker ook de atypisch hoge bandenslijtage bij Red Bull.

Het goede nieuws is dat men er dit weekend weer een heel stuk beter voor lijkt te staan. En met nog een derde vrije training voor de boeg kunnen de zaken enkel nog verder worden geperfectioneerd. Want juist daar het lag het volgens Red Bull-teamadviseur Helmut Marko aan op Interlagos. De weekendopzet speelde Red Bull parten.

"De fout sloop er in de simulator al in", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Auto, Motor und Sport. "Toen hadden we effectief maar één vrije training vanwege het sprintraceformat en na die ene sessie stond de setup vast zonder een mogelijkheid om aan die val te ontsnappen. Hadden we drie vrije trainingen zoals normaal het geval is gehad, dan hadden we die fout eruit gefilterd."

Ferrari en Mercedes op achterstand

Amper een week later lijkt men die derde vrije training niet eens nodig te hebben. Max Verstappen toonde zich tevreden met de auto en de balans daarvan en de snelste tijd van de dag is daar een treffend bewijs van. Maar belangrijker nog dan de pace over één ronde is de long run-pace. En ook daarmee zit 't meer dan snor.

Max Verstappen reed in de long run op medium banden verreweg de meest constante, snelle tijden, allemaal in de 1.30. Dat terwijl Ferrari al snel de 1.31 in dook. Ja de Ferrari is snel, maar in de staart van het seizoen lijkt de F1-75 ook meedogenloos te zijn voor de banden. Mercedes echter lijkt deze keer misschien minder te kunnen profiteren dan een week geleden, want ook daar dienen de 31-ers zich sneller aan dan ze zouden willen. Het probleem van porpoising is terug en de bandenslijtage is hoog.

Red Bull staat er dus goed voor en gunt zichzelf een relaxte derde vrije training. Verwacht niet veel ronden van de Oostenrijkers: "De derde training vindt overdag plaats in de hitte en is om die reden irrelevant", aldus Marko. "Daarmee sparen we een set banden uit (die Red Bull reeds inzette voor een snelle run van Verstappen in VT2, red.)."

Had Red Bull met dat extra setje softs een performancevoordeel ten opzichte van het jagende Mercedes? Jazeker, maar dat verschil wordt opgeheven door het gegeven dat Mercedes met iets meer vermogen reed dan Red Bull. Dat maakt dat Mercedes weet (en vreest) dat de verschillen uit VT2 representatief zijn: "Maar onze grootste zorg is de bandenslijtage, daar moeten we in de avonduren aan werken", aldus Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin. Hetzelfde zal zeker gelden voor Ferrari.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"