Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Nieuw Spaans circuit dichtbij Formule 1-contract'

Verhuist de Formule 1 binnen enkele jaren voor de Spaanse Grand Prix van Barcelona naar Madrid? Het heeft er alle schijn van.

Start Spain 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het Circuit de Barcelona Catalunya is al sinds jaar en dag gastheer van de Formule 1 Grand Prix van Spanje. In de voorbije jaren klonk steeds wel het gerucht dat het circuit zijn plekje op de kalender niet zeker zou zijn, maar jaarlijks staat hij er gewoon op.

Binnen enkele jaren krijgt dat ultieme (winter)testcircuit echter concurrentie. Op donderdag was het José Vicente de los Mozos, president van het beoogde evenemententerrein, die aangaf dat het tekenen van een F1-contract voor een race op zijn grond aanstaande is.

RacingNews365 heeft begrepen dat het circuit nabij Madrid vanaf 2026 of 2027 op de Formule 1-kalender moet staan. Aan de bouw moet dus nog wel worden begonnen. Het zou gaan om een semi-stratencircuit, qua infrastructuur verglijkbaar met bijvoorbeeld Miami.

In een tijd waarin er veel meer kandidaten voor een F1-race zijn dan plekjes op de kalender, is het zeer onwaarschijnlijk dat twee races in Spanje (Barcelona & Madrid) naast elkaar kunnen bestaan. Dat zou betekenen dat als de F1 daadwerkelijk naar Madrid trekt men Barcelona links laat liggen.

Enige hoop voor Barcelona is er in de gedaante van de nieuwe burgemeester Jaume Collboni. Collboni is een groot sportliefhebber en gaf al aan zoveel mogelijk sportevenementen voor zijn stad te willen behouden.

De Formule 1 in Spanje heeft in recente een populariteitsboost gekregen. Dat heeft natuurlijk te maken met de terugkeer en goede prestaties van Fernando Alonso, maar natuurlijk ook met het feit dat in Carlos Sainz een landgenoot uitkomt voor Ferrari.

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team