Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Aston Martin nog voor de eerste race op de schop

De nieuwe, agressief uitziende Aston Martin AMR23 ondergaat nog voor de start van het nieuwe seizoen de nodige veranderingen. Het team met rijders Fernando Alonso en Lance Stroll zet alles op alles om hoge ogen te gooien in 2023.

De druk staat er bij Aston Martin vol op in 2023. Het team trok niemand minder dan de rijdende F1-legende Fernando Alonso aan om de kar te trekken en daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan een hypermoderne nieuwe F1-fabriek. De AMR23, de auto voor 2023, moet dit seizoen de nodige successen gaan bezorgen. Teambaas Mike Krack put hoop uit de hoogtepunten van afgelopen seizoen en weet dat Aston Martin uit de startblokken moet vliegen. "In de tweede helft van 2022 hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto. Voor dit jaar moet ons doel zijn om een auto te bouwen die zijn prestatiepotentieel volledig kan waarmaken vanaf het eerste moment dat hij de baan op gaat." Het doel is duidelijk: een sterke start maken en dat momentum vasthouden om verdere progressie te boeken. "We willen naar voren op de grid en als bedrijf werken we hard om dat te bereiken en het team op alle vlakken verder te versterken." "We kennen al de bewezen kracht van onze ontwerp-, engineering- en constructieafdelingen - de komst van Fernando, als partner van Lance, onderstreept nog eens de enorme diepte en reikwijdte van ons rijdersteam. Het voelt alsof elk element van deze organisatie echt goed samenwerkt."

Doorontwikkeling sleutel tot succes voor Aston Martin

Dan Fallows, technisch directeur, voorspelt een snelle doorontwikkeling van de nieuwe Aston Martin: "Het ontwerpteam was vastbesloten om deze reglementen zonder compromissen aan te pakken. We willen hogerop komen en de teams vooraan uitdagen - en dat kan niet door achterover te leunen en conservatief te zijn." "De AMR23 is een belangrijke ontwikkeling van de auto die we in de tweede helft van 2022 hebben verfijnd - en we hebben hem op elk kritiek punt verbeterd. Hij optimaliseert de oplossingen waarvan we dachten dat ze ons de meeste prestaties zouden bieden en hij belichaamt de gezamenlijke visie die we de afgelopen maanden samen hebben opgebouwd." Nog voor de start van het seizoen val de AMR23 al voorzien worden van de nodige updates, die getest worden tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein. "Nu moeten we ons richten op het leveren van een ambitieus maar efficiënt programma van updates voor de eerste race en gedurende de rest van het seizoen", aldus Fallows.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"