Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe auto Max Verstappen moet snel en betrouwbaar zijn

De nieuwe Formule 1 bolide van Max Verstappen en Daniel Ricciardo moet in 2018 direct presteren. Vanaf de eerste meter moet de RB14 van Red Bull betrouwbaar en snel zijn. Het team heeft veel geleerd van de fouten van deze winter.

Daar waar iedereen had verwacht dat Red Bull een gooi naar de wereldtitel kon doen in 2017, verliep het huidige F1-seizoen teleurstellend. Diverse redenen werden aangevoerd, waaronder missers in het ontwerp en problemen met de correlatie van de windtunnel. De laatste races heeft Red Bull eindelijk het gewenste niveau te pakken. Max Verstappen won twee van de laatste vier races. Teambaas Christian Horner wil deze vorm vasthouden en doortrekken naar 2018. Betrouwbaarheid tijdens de wintertests is daarvan van groot belang. Juist op dat punt scoorde Red Bull de afgelopen jaren slecht. Concurrenten Mercedes en Ferrari reden deze winter respectievelijk 2000 en 1200 ronden meer dan Verstappen en Ricciardo in totaal.

De strategie van Red Bull was om de auto steeds zo laat mogelijk te presenteren, maar het liep daarbij wel tegen problemen aan. Voor 2018 is de planning aangepast om deze problemen te voorkomen. " We willen de auto eerder gereed hebben. Dan denken we aan een dag of vijf. Onze ontwerpprocessen zijn nauw afgestemd op de productieschema's die zo strak zijn dat we niet met een achterstand aan de tests beginnen", laat Horner aan Motorsport.com weten. " Het doel is dan ook om op de eerste testdag honderd ronden te kunnen rijden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'