Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Nieuwe baan voor ex Ferrari-teambaas Binotto

Eind 2022 werd hij de deur uitgegooid bij Ferrari. Nu heeft hij een nieuwe baan. We hebben het over Mattia Binotto.

Binotto Italian GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Vier jaar lang was hij als teambaas hét gezicht van Ferrari, maar na het teleurstellende einde van het 2022-seizoen - dat nog begon met een overwinning voor Charles Leclerc - werd hij bij Ferrari vervangen door Fred Vasseur.

Ruim een jaar later heeft Binotto een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt de Managing Director bij TEXA en in het bijzonder van de afdeling binnen het Italiaanse bedrijf die zich bezig houdt met elektrische en hybride motoren.

Het doel is dat de nieuwe e-Powertrain divisie wereldwijd de standaard wordt bij de elektrificatie van voertuigen, qua design, productie en levering van nieuwe onderdelen zoals motoren, inverters, krachtbronnen en bijbehorende software.

Zo lijkt het erop dat Binotto de F1-wereld, in ieder geval voorlopig, gedag heeft gezegd. Hij werd het afgelopen jaar genoemd als potentiële teambaas, bijvoorbeeld bij Alpine, maar ook leek de Italiaan een geschikt persoon voor een rol bij de FIA. Zover is het niet gekomen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden