© Yamaha

Nieuwsoverzicht

Nieuwe broederstrijd in MotoGP op komst?

02 feb. 17:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Op dit moment strijden er twee broers tegen elkaar in de MotoGP klasse, namelijk de Spanjaarden Aleix en Pol Espargaro. De komende jaren zouden er echter wel eens een aantal broederstrijden bij kunnen komen.

Waar al meerdere jaren werd gehoopt op de overstap van het broertje van Marc Marquez, Alex Marquez, naar de MotoGP. Is er sinds afgelopen seizoen een opvallende potentiële familiestrijd bij gekomen.

Luca Marini, het halfbroertje van MotoGP-legende Valentino Rossi, behaalde meerdere podiumplaatsen in de Moto2-klasse en wist in Maleisië zelfs zijn eerste overwinning te veroveren. Gister sprak de éénentwintigjarige Italiaan tijdens de presentatie van zijn SKY VR46 team de pers toe over zijn droom om te concurreren met zijn halfbroer.

"Het afgelopen jaar heb ik een grote stap gemaakt en dit seizoen hoop ik dan ook mee te kunnen gaan strijden voor de wereldtitel in de Moto2. Mocht dat lukken vergroot dat mijn kansen op een zitje in de MotoGP volgend seizoen. Echter moet ik daarvoor eerst presteren en daarna een goede keuze zien te maken", aldus Luca Marini.

Het Italiaanse talent beseft dat hij bij een overstap naar de koningsklasse van de motorsport er direct moet staan. "Ik moet het risico op deelname in de MotoGP niet nemen wanneer er twijfels bestaan over de kwaliteit van de motor die me zou worden aangeboden. Dat overkwam Franco Morbidelli het afgelopen seizoen. Zijn motor was niet goed genoeg en hij heeft veel risico’s moeten nemen om af en toe enigszins in de buurt te kunnen komen van de toprijders"

Wanneer een negenvoudig wereldkampioen je broer is, gaat er natuurlijk geen moment voorbij dat er ook over hem vragen gesteld worden. Marini kan daar inmiddels eenvoudig mee overweg: "Natuurlijk hoop ik volgend jaar al tegen Valentino te mogen strijden. Echter gaat Valentino door tot zijn zesenveertigste dus wat dat betreft heb ik nog wat jaartjes om in de MotoGP klasse terecht te komen!"

Met medewerking van Aaron Deckers

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen