Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe cameraposities moeten snelheid Formule 1 benadrukken

De Formule 1 heroverweegt alle camerastandpunten in de Formule 1 in een poging de snelheid van de bolides duidelijker over te brengen op beeld.

De Formule 1 is van mening dat huidige cameraposities naast de baan de ware snelheid van de Formule 1-bolides vaak onvoldoende in beeld brengen. Daarom heroverweegt de koningsklasse van de autosport alle cameraposities op en naast de baan.

"We willen er alles aan doen om in 2019 de snelheid van de sport beter over te brengen in de huiskamers", aldus het hoofd tv en media van de Formule 1 Dean Locke in gesprek met Autosport . "Vanaf de tribunes is altijd goed zichtbaar hoe hard Formule 1-auto's wel niet gaan. De cameralenzen van de televisiestations doen het gevoel van snelheid echter vaak onrecht aan, dus we onderzoeken met welke trucjes we wat meer drama over kunnen brengen op de thuisblijvers." Naast spectaculairdere beelden streeft Locke ook nog altijd naar het beter overbrengen van het geluid van de Formule 1-auto's: "In 2018 hebben dat aspect al veel aandacht gegeven en in 2019 gaan we daar mee door."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"