© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Nieuwe F1-bolide van Williams ziet er agressief uit

06 jan. 2018 10:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Williams werd de afgelopen jaren in slaap gesust. De auto's van het team leken vaak op hun voorganger en innovatieve ideeën bleven uit. In 2018 gooit de Britse renstal het over een andere boeg.

Williams stapt af van concept van de afgelopen jaren

Langzaam zakt Williams steeds verder af in het Formule 1 veld. Was het in 2014 nog een serieuze kandidaat voor de podiumplaatsen, inmiddels zag het al twee jaar op rij Force India voor zich eindigen in het WK. In 2017 zette het verval door, waarbij het team met Lance Stroll zelfs enkele races als laatste reed. Alleen de Mercedes-motor was een lichtpuntje in de FW40 van 2017.

Het roer moet om en volgens voormalig Williams-coureur Felipe Massa zal de nieuwe auto van het team er compleet anders uit gaan zien. Het wat de eerste auto die onder supervisie van technisch directeur Paddy Lowe is gebouwd.

"Ik zag de nieuwe auto in de windtunnel en zag veel veranderingen die er interessant uitzagen", liet Massa aan Autosport weten.

"Alle teams werken erg hard. Misschien zijn er bij alle teams veel verschillen te zien op de nieuwe auto's. De nieuwe Williams ziet er veel agressiever uit. Hij lijkt niet op zijn voorganger en ik geloof dat het team echt een stap kan zetten."

Massa zei eind 2017 de Formule 1 gedag. Het F1-team van Williams gaat in 2018 verder met de jonge Lance Stroll. Zijn teamgenoot wordt waarschijnlijk de rookie Sergey Sirotkin. Een rijdersduo met zeer weinig ervaring.

Williams wil in het komende seizoen de weg omhoog weer inslaan. Het weet dat Renault en McLaren op de loer liggen om de positie van het team in het WK over te nemen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen