Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe F1-bolide van Williams ziet er agressief uit

Het Formule 1 team van Williams werd de afgelopen jaren in slaap gesust. De auto's van het team leken vaak op hun voorganger en innovatieve ideeën bleven uit. In 2018 gooit de Britse renstal het over een andere boeg.

Langzaam zakt Williams steeds verder af in het Formule 1 veld. Was het in 2014 nog een serieuze kandidaat voor de podiumplaatsen, inmiddels zag het al twee jaar op rij Force India voor zich eindigen in het WK. In 2017 zette het verval door, waarbij het team met Lance Stroll zelfs enkele races als laatste reed. Alleen de Mercedes-motor was een lichtpuntje in de FW40 van 2017. Het roer moet om en volgens voormalig Williams-coureur Felipe Massa zal de nieuwe auto van het team er compleet anders uit gaan zien. Het wat de eerste auto die onder supervisie van technisch directeur Paddy Lowe is gebouwd. " Ik zag de nieuwe auto in de windtunnel en zag veel veranderingen die er interessant uitzagen", liet Massa aan Autosport weten.

" Alle teams werken erg hard. Misschien zijn er bij alle teams veel verschillen te zien op de nieuwe auto's. De nieuwe Williams ziet er veel agressiever uit. Hij lijkt niet op zijn voorganger en ik geloof dat het team echt een stap kan zetten." Massa zei eind 2017 de Formule 1 gedag. Het F1-team van Williams gaat in 2018 verder met de jonge Lance Stroll. Zijn teamgenoot wordt waarschijnlijk de rookie Sergey Sirotkin. Een rijdersduo met zeer weinig ervaring. Williams wil in het komende seizoen de weg omhoog weer inslaan. Het weet dat Renault en McLaren op de loer liggen om de positie van het team in het WK over te nemen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie