Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe F1-fabriek moet Renault naar de top helpen

Sinds de overname van Lotus heeft Renault als officieel fabrieksteam flink geïnvesteerd in de faciliteiten op de thuisbasis in Enstone. De opgekalefaterde fabriek moet Renault helpen terug de keren aan de Formule 1-top.

Renault wil vanaf 2021, het jaar waarin de reglementen in de Formule 1 flink op de schop gaan, weer meevechten om wereldtitels. Om dat te bewerkstelligen heeft de Franse constructeur flink wat geld gepompt in de faciliteiten in het Britse Enstone. Door de renovering van de fabriek beschikt Renault nu over de ruimte en capaciteit om tegelijkertijd zowel de huidige bolides als de nieuwe auto voor 2019 te (door)ontwikkelen: "We produceren steeds meer onderdelen in eigen beheer, waardoor het we onze auto's veel sneller kunnen ontwikkelen. We laten onze machines 365 dagen per jaar draaien en weten de dubbele kosten daardoor ook relatief laag te houden.", zo legt technisch directeur Nick Chester aan Motorsport-total.com uit.

De up-to-date faciliteiten met onder andere een gemoderniseerde windtunnel moeten er toe bijdragen dat Renault in 2021 klaar is voor de titelstrijd. Tot nu toe wist Renault elk jaar stappen te zetten in de richting van de top, maar die stappen zijn ook hard nodig om de gestelde doelen te bereiken, weet Chester. "We moeten natuurlijk aan onze geldschieters laten zien dat wij elke investering waard zijn en dat kan alleen door ze goede plannen voor te blijven leggen en vooral ook door te blijven presteren op de baan."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie