Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

Nieuwe F1-motoren voor Verstappen en De Vries in Groot-Brittannië

Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez krijgen nieuwe krachtbronnen voor de Grand Prix van Silverstone. Ook Nyck de Vries krijgt een nieuwe motor.

Honda heeft een aantal nieuwe motoren meegenomen voor Red Bull en AlphaTauri in Silverstone. Max Verstappen, Sergio Perez en Nyck de Vries krijgen een nieuw exemplaar van de krachtbron voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Voor alle drie is dit de derde motor van het Formule 1-seizoen.

Ook Haas-coureur Nico Hulkenberg krijgt een nieuwe Ferrari-motor, dat werd bekend vlak voor de eerste vrije training op het Britse circuit. De Duitser heeft zijn vierde motor gekregen, één wissel verwijderd van een straf. Verstappen, Perez en De Vries zijn dus nog veilig.

Motorwissels gedurende het seizoen zijn gebruikelijk en de eerder gebruikte krachtbronnen mogen gewoon gebruikt worden, dus voor alle hierboven genoemde coureurs zijn er vooralsnog geen consequenties. De motoren verschillen qua prestaties overigens niet veel van de vorige exemplaren: er geldt een 'motorbevriezing' in de koningsklasse, waardoor het verder ontwikkelen niet is toegestaan tot 2026, het jaar waarin de F1 nieuwe motoren introduceert.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer