Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Nieuwe Ferrari-kleur is lelijk, maar alleen winnen telt"

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo is geen fan van de nieuwe look van de Ferrari-bolides. De nieuwe kleur kan hem niet bekoren, maar hij weet goed dat zijn mening er niet toe doet. Winnen, dat wel.

Lange tijd was Luca di Montezemolo de president van Ferrari. De inmiddels 71-jarige Italiaan maakte de topjaren van Michael Schumacher mee bij het befaamde team uit Maranello. Sporadisch laat de ex-president zich nog weleens uit in de media, zoals tegenover Tuttosport .

"De nieuwe kleur van de Ferrari dit seizoen vind ik heel lelijk. Voor mij is het Ferrari-rood heilig en daarom vind ik dat je eigenlijk niets aan de kleur mag veranderen. Echter telt maar één ding en dat is winnen", aldus di Montezemolo, die daarna nog een mooie quote deelde over de tijd dat Schumacher de prijzen binnen haalde voor het Italiaanse team. "Waar de huidige teamleiding wellicht vragen zal krijgen over de kleurstelling, daar kreeg ik voorheen vaak vragen over het feit dat Schumacher geen Italiaans sprak. Een beroemd Italiaans politicus vroeg me het ook al eens. Daarop reageerde ik dat we voor het winnen van vijf wereldtitels blijkbaar een Duitser nodig hadden die juist geen Italiaans sprak. Daar had hij geen antwoord meer op." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"