'Nieuwe Ferrari-motor doorbreekt magische grens van 1000 PK'

24 jan. 2018 09:47 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Mercedes kan haar borst natmaken. Concurrent Ferrari zou volgens insider Leo Turrini de magische grens van 1000 PK op de testbank doorbroken hebben.

Nieuwe F1-motor Ferrari levert veel meer vermogen

In 2017 waren Ferrari en Mercedes lange tijd verwikkeld in een hevige titelstrijd. De Duitsers sloegen echter na de zomerstop toe en rekenden vakkundig af met de fouten van Ferrari. 

De Mercedes-motor was nog altijd een klasse apart als het aankwam op vermogen, brandstofverbruik en betrouwbaarheid. Volgens Leo Turrini hebben de Italianen goede hoop dat gat in 2018 verder te dichten. De motor zou op de testbank al door de magische grens van 1000 PK zijn gebroken. Eerder liet Mercedes weten dat het de verwachting heeft dat haar krachtbron gedurende het seizoen de 1000 PK grens doorbreekt.

"In Maranello steken ze veel tijd in een lichtere aandrijflijn. Een van de voordelen van Mercedes was het lagere gewicht van de complete aandrijflijn. Ferrari is in haar missie geslaagd om het gewicht te verlagen en op de testbank zijn al vermogenspieken van meer dan 1000 PK te zien", laat Turrini weten op zijn blog Quotidiano.

In 2017 maakte Ferrari een mega stap ten opzichte van een jaar eerder. Als enige team wist het serieus partij te bieden aan Mercedes. Turrini verwacht dat de Italianen in 2018 nog sterker voor de dag komen.

"Data uit de windtunnel wijst erop dat Ferrari wederom een belangrijke stap weet te zetten. Het blijft daarbij natuurlijk afwachten tot de eerste wintertest. Dromen kan echter geen kwaad."

Mercedes en Ferrari presenteren hun nieuwe bolides op 22 februari. Op 26 februari komen de auto's voor het eerst in actie tijdens de eerste testdag op het circuit van Barcelona.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen