'Nieuwe Ferrari-motor levert 40 PK extra'

26 jul. 2018 17:14 Ruud Dimmers 0 reacties
De derde versie van de Ferrari-motor levert ongeveer 40 PK extra op. In Duitsland wisselden Vettel en Raikkonen naar hun derde motor. Een voorbeeld dat in Hongarije gevolgd gaat worden door Sauber en Haas.

Dat Ferrari iets 'magisch' gevonden heeft in haar powerunit is de afgelopen races wel duidelijk geworden. De Italianen waren niet bij te benen op de rechte stukken. De derde versie van de verbrandingsmotor is op de Hungaroring ook beschikbaar voor Haas F1 en Sauber.

Volgens RACER levert deze nieuwe krachtbron liefst 40 PK meer op. Het fabrieksteam gaat de nieuwe motor niet gebruiken, omdat het wacht met de inzet tot de F1 is aanbeland op de hogesnelheidsbanen van Spa-Francorchamps en Monza, waarop vermogen belangrijker is dan op de bochtige Hungaroring.

Haas-teambaas Guenther Steiner bevestigd de komst van de derde versie van de krachtbron. "We hebben hier een nieuwe motor bij. De exacte cijfers over de prestaties weet ik niet, maar ik hoop dat het een volgende goede stap voorwaarts is."

De coureurs van Sauber en Has zijn momenteel bezig aan hun tweede verbrandingsmotor. Over het gehele seizoen mogen ze drie stuks gebruiken. De inzet van de derde motor zal in Hongarije geen gridstraf opleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen