Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Grote Ferrari-update geen schot in de roos: "Dat is ons grootste probleem"

Ferrari introduceerde in Spanje een nieuw updatepakket, waarmee het een nieuwe stap wil maken. Vooralsnog lijkt dat (nog) niet gelukt te zijn. Teambaas Fred Vasseur legt uit.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari kwam in Barcelona in navolging van Mercedes met een grote update, maar daar waar Mercedes er een stap vooruit door gemaakt lijkt te hebben, zo is het lek bij Ferrari nog alles behalve boven. In Spanje werd dat maar weer pijnlijk duidelijk.

Charles Leclerc kon geen vuist maken en alhoewel Carlos Sainz met P2 op zaterdag een goede kwalificatie kende, werden op zondag de problemen van de SF-23 weer duidelijk blootgelegd.

Het voornaamste probleem is de inconsistentie van de wagen. Ook na de nieuwste update lijkt dat probleem nadrukkelijk aanwezig te zijn. Charles Leclerc vertelde hoe zijn auto tijdens twee verschillende stints op dezelfde set banden totaal anders aanvoelde.

Inconsistentie

Vasseur onderschrijft dat in gesprek met onder meer RacingNews365. De problemen van Ferrari worden vooral op zondagen duidelijk. En laat dat nou net de dag zijn waarop de punten worden verdeeld. "Je kan Miami (voor de update) en Barcelona (na de update) niet vergelijken met elkaar qua circuit, maar ik zou zeggen dat het algemene beeld hetzelfde is gebleven."

"We staan er tijdens de kwalificatie goed bij, maar tijdens de race niet. We zijn nog steeds erg inconsistent met dezelfde auto tijdens verschillende stints met verschillende banden, en soms zelfs tijdens verschillende stints met dezelfde banden."

"Duizend mensen werken eraan en het is lastig om het probleem te begrijpen en op te lossen, omdat het probleem zich altijd anders voordoet. De inconsistentie is ons grootste probleem. Charles reed bijvoorbeeld twee stints op de harde band. Tijdens een stint was de balans niet goed, tijdens de andere stint was de balans oké. Carlos had een goede eerste stint, maar in het midden van de race verloor hij vijftien à twintig seconden."

Stap voorwaarts

Ondanks de tegenvallende race en de terugkeer van eerdere problemen, denkt Vasseur dat de update voor vooruitgang heeft gezorgd bij het team uit Maranello. "We hebben een stap gezet wat betreft de potentie die er is. In de kwalificatie wisten we het weer tot de eerste startrij te schoppen. Dat is een stap voorwaarts."

"In de race kan je ook zeggen dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt ten opzichte van Aston Martin, maar het is niet genoeg, want het gat naar Mercedes was nog steeds te groot in de race. We moeten alle focus, van iedereen in het bedrijf, op een terugkeer naar de top leggen, zodat we op zondagen goede races kunnen hebben en punten kunnen scoren", aldus de Fransman.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken