Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nieuwe Formule 1-circuits moeten spektakel kunnen garanderen'

Nieuwe Formule 1-circuits moeten aan een hoop criteria voldoen. Het belangrijkste criterium anno 2018 is dat de circuits een spectaculaire race kunnen garanderen.

Formule 1-CEO Chase Carey gaat liever voor spectaculaire races dan voor het grote geld waar in het verleden Bernie Ecclestone nog weleens voor ging bij het aanwijzen van een nieuw Formule 1-circuit. "Er is een aantal dingen belangrijk voor ons, maar voorop staat dat een nieuw Formule 1-circuit spektakel moet kunnen bieden. Alles wat daar omheen bij komt kijken is van secundair belang" , aldus Carey op de FIA Sports Conference in Manilla.

"Van de huidige circuits voldoet er misschien een paar niet aan dat belangrijkste criterium, maar daar kan aan gewerkt worden. Andere circuits daarentegen bieden al de show waar we naar op zoek zijn." Een ander belangrijk criterium is dat de locatie waar wordt gereden tot de verbeelding van het publiek spreekt: "We willen rijden in gebieden of steden die mensen aanspreken. We willen racen in die magische gebieden of steden waar mensen wereldwijd van dromen om naartoe te gaan."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen